Slovenija
130493 ogledov

Se bodo upokojenci kmalu morali obrisati pod nosom?

Komentarjev 31
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar lopov
    lopov 18:36 25.december 2023.

    kultura mladih pa pod nivojem starček stoji ki komaj hodi mladina pa se raztega čez dva sedeža

    • pravičnik77 13:48 26.december 2023.

      ukinit privilegije! vse in vsem! jst tud plačujem ko žuti poleg sebe še vsem jebenim ostalim priviligirancem! ikinit subvencije vsem, pizdu mater, skoz nekoga na privilegijih držat bo nardilo revolucijo. Skrajni čas!

  • Avatar VENET
    VENET 17:55 25.december 2023.

    Vlaki SŽ, predvsem ICS, so ob konicah prepolni. Potniki stojijo ali sedijo pri vratih na tleh (videl na lastne oči). Ker vlaki ICS niso predvideni za stojišča (ni držal), se vsaj po mojem mnenju s tem ogroža varnost prometa. Vsaj ...prikaži več za te vlake bi lahko uvedli rezervacije kot je to že bilo.

  • darko24 23:04 25.december 2023.

    Bravo intelektualci vedno so krivi upokojenci. Kdaj boste pa začeli obravnavat gnečo na avtobusih zaradi turistov ? 1.11.2023 ljudje nismo mogli nikamor z avtobusom ker je bil ob 8.00 zjutraj poln avtobus samih turistov, ob 10.00 isto za dva avtobusa ...prikaži več turistov, ker je pač vlada uvedla brezplačne vozovnice. In kam so šli vsi ti turisti ? Na Bledu sem jih srečal ko sem se vračal nazaj proti Ljubljani, čakali so na avtobus. O tem da pa turisti delajo gnečo vse povsod je pa v redu, bravo Zlovenija.

    • Avatar Leon
      Leon 10:50 26.december 2023.

      Si pozabil klic župana Bleda ; "Slovenci pridite na Bled izven sezone " !

  • Naklonsky 09:06 26.december 2023.

    “Kot še poudarjajo na ministrstvu Bojana Kumra, ima lahko tudi državno subvencioniranje brezplačnih prevozov svoje meje…”. OK, stedstva za številna duštva ter nevladnike so pa skoraj neomejeja! Živela “svoboda”!

    • Avatar Leon
      Leon 10:48 26.december 2023.

      Ja tudi za trole bo potrebno uvesti dodatne karte .

  • leonardo 17:15 25.december 2023.

    Sam sem upokojenec, vnuka pa imam srednješolca. Torej, kar nekajkrat se zgodi, ko napiše ( zaradi kosila, ki ga čaka doma), da ga šofer ni pustil na avtobus, ker je prezaseden. Do doma ima samo dve avtobusni postaji. Kaj bi ...prikaži več bilo, če bi vzeli teh nekaj srednješolcev, da bi se " porovnali" po sredini avtobusa. Včasih pove, da se ga je šofer usmilil in ga vzel četudi ni bilo sedeža. Ko sem hodil v šolo smo stali kot sardine v avtobusih, pa ni bilo problema. Torej????

    • Avatar NickMason
      NickMason 17:55 25.december 2023.

      Ja zdaj te za vsako figo tožijo starši,tako da .......

    • lojs 19:58 25.december 2023.

      kaj pa če bi slučajno komu prišlo na pamet, da bi uvedli še kakšen bus ... verjamem, da je izredno težko mislit

    • scharc 21:56 25.december 2023.

      Kaj pa varnost potnikov? Ne moreš na avtobusu pri 90km/h stati in se držati z rokami. Dejstvo da se to dogaja je problematično.

    • Avatar NickMason
      NickMason 00:03 26.december 2023.

      scharc,3 leta sem se vozil v Lj ,večinoma stoje na avtobusu,nobenih problemov ni bilo,prišel sem tja in nazaj domov ,potem mestni šolski avtobus nas je bilo kot da smo sardelce ,pa se nihče ni pritoževal,imam danes kaj pripovedovati ,ko zdaj ...prikaži več otroci lahko rećejo pa kaj,telefon ,računalnik play..... uauuu ,to je pa nekaj.Prej se nismo fotkali pa smo imeli doživetje,danes se pa fotkajo,kot da so ne vem kaj doživeli,nič od nič,meni je to smešno in nerazumno.

    • leonardo 07:24 26.december 2023.

      Šarc, zagotavljam ti, da do teh dveh postaj, šofer ne more peljati niti 60 km/uro.

  • Plavi-mil 11:52 27.december 2023.

    Važno je da je za kolesarjat in bajso iz 8.

  • lojs 16:45 25.december 2023.

    glede na to, kakšen kaos se bliža v lj, kamor se ves promet steka in pretaka, bi bila vsaka ideja o ukinitvi teh kart samo en velik strel v koleno ... prej obratno, povečat krog uporabnikov ali vsaj znižat starostno ...prikaži več mejo še za 10 let ... tisto zastonj furanje za penzionerje že zdavnaj ni več aktualno

  • Friderik1950 17:15 25.december 2023.

    Sam imam vozovnico in sem jo sedaj uporaljal samo za mestni promet, kjer ni težav. Če pa v medkrajevnem so, je potrebno uvesti za vozovnico neko plačilo, recimo trideset evrov na leto, toliko da se ne vozi ravno vsak.

    • lojs 19:56 25.december 2023.

      kaj to pomeni ravno vsak? če maš preveč cvenka pa lahko podariš tistih 30€ ... najbrž bo potem vse drugače

    • Avatar Leon
      Leon 10:45 26.december 2023.

      Obstaja opcija ,da bi upokojenci karto za medkrajevni promet rezervirali dan ali dva prej z doplačilom npr. 1€ in tako bi prevoznike obveščali o zasedenosti in potrebi po dodatnih prevozih .

    • lojs 12:23 26.december 2023.

      ja, sej ravno penzionisti so največji strokovnjaki za rezervacije, sploh pa za plačevanje preko spleta ... eni ste res geniji

  • Avatar Leon
    Leon 10:53 26.december 2023.

    Kaj če bi poklicali Ruparja ,da skliče upokojence pred avtobusne postaje v celi Sloveniji ?

  • bobubob 09:57 26.december 2023.

    In zakaj so vsi ti prevozi sploh potrebni? Plebs se vozi (avto&bus) v službe v centre mest, isto šolajoči, uradi so prav tako tam, založene trgovine tudi...Kdaj bo končno volilcem kapnilo, naj od svojih izvoljenih levodesnih voluharjev zahtevajo decentralizacijo? Pa ...prikaži veča tranzit na vlake? Še prej pa preureditev železnice, iz francjožefovske v neko solidno logistično hrbtenico Slovenije, ki je je vsega skupaj za neko srednjeveliko evropsko prestolnico? Dvotirni križ & lokalni e-vagončki na sonce?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:31 25.december 2023.

    Nekdo si prizadeva narediti problem tam kjer ga ne bi smelo biti, oz. bi rešitev morala biti bolj preprosta kot se zdi. Potrebno bi bilo le določiti, da brezplačne upokojenske vozovnice delovne dni veljajo le določene ure, ki so izven ...prikaži več jutranje in popoldanske konice, ter sobote, nedelje in praznike... Skoraj zagotovo takšna rešitev ne bi bila idealna za vse, bi pa stanje vsekakor za večino bilo bolj znosno, kot trenutno je.

    • Avatar Leon
      Leon 10:46 26.december 2023.

      Kaj pa barva oči ?

    • Avatar Zoran
      StarMačk 11:08 26.december 2023.

      Zaradi slepookih bodo na koncu enostavno ukinili tovrstni brezplačni prevoz in potem bomo spet vsi srečno živeli do konca svojih dni, a ne!?

    • lojs 12:28 26.december 2023.

      vedno znova se sprašujem, zakaj bi moralo biti živlenje bolj enostavno, če je pa lahko komplicirano ... stari mački bi začeli komplicirat pri penzionistih in invalidih, kje pa drugje

  • Ender3 18:25 25.december 2023.

    Edini pametni predlog in ideja naše politične šivilje in že, se ustvarjajo težave..Morda pa zaradi tega, ker to ni uvedla prava politična opcija. V DZ se stalno krešejo kopja kdo je za kaj bolj zaslužen. Očitno pa je poteza obrodila ...prikaži več sadove rabimo zgolj nekaj fleksibilnosti in proaktivnosti izvajalcev prevoznikov. Gre se za to, da se mobilnost poveča ob sicer pre polnem cestnem prometu. SŽ pa itak beležijo slabo povprečno zasedenost potniških vlakov in rešuje jih samo tovorni promet..

  • lojs 16:51 25.december 2023.

    sistem rezervacij je spet ena bedarija, ki ne bo delovala, tudi zdravstvo ne deluje po tem principu, razen zzzs ... kako enostavno je vtaknit nekam 100mio ... misliti, razmišljati in najti rešitev je pa res strašansko naporno in sploh nima cene

  • rd2dmk2 19:33 25.december 2023.

    kaj je tu tako kompliciranega. kupi se vstopnica ali prek spleta ali na blagajni ali je mesečna šolska ali delavska. in te imajo prednost. PIKA. če je prostor na vlaku ali avtobusu potem grejo gor zastonj vozovnice. tistemu bedaku iz ...prikaži večz NSI pa naj nekdo nariše ali pa vcepi v tintaro, da bodo upokojenci vedno delali gnečo na avtocesti in ostalih cestah- ker smo jim uvedli PROSTOFER. in tako imajo naši ubogi upokojenčki kar dve zastonj dobroti ob potici še kremšnito avto, vlak in avtobus zastonj.

    • leonardo 15:54 26.december 2023.

      Ne vem zakaj ti dajejo minuse ob dejstvu, ki si ga napisal. Tudi sam sem upokojenec in tega zastonjkarskega prevoza se redko poslužim in še to ko ni šolarjev na busih.

    • rd2dmk2 20:58 26.december 2023.

      ja kaj naj rečem za povrh. to imajo lahko za korist tisti, ki so zraven avtobusa in vlaka. naši starci, ki pa so na berglah in imajo avtobus ali vlak tam za tremi gorami in tremi vodami pa res lahko ...prikaži več pridejo do zastonj prevoza. in žal avtobusni prevozniki in vlaki od mojih starcev niso dobili niti fičenka, kajti do vlaka in avtobusa je tolk daleč da moraš vmes tankat da prideš do postaje.

    • rd2dmk2 21:04 26.december 2023.

      leonardo, hm, za moje minuse mi je jasno, ampak za tvojega.. to pa je delo umetne inteligence, a ne.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.