Slovenija
18 ogledov

Več kot 270 tisoč ljudi bo imelo jutri razlog za veselje

Komentarjev 8
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • novispenjac 15:11 31.maj 2016.

    praufo vam hoče povedati, da bi bilo bolj enostavno, če bi na konec leta obračunali davke in jih plačali, torej npr. januarja 16 za celotno leto 15. S tem bi se izognili pretirani birokraciji. Vendar to ni izvedljivo, ker iz ...prikaži več akontacije dohodnine in ddpo brezobrestno kreditiramo državne krvosese.

  • dragec 13:30 01.junij 2016.

    "država" čez leto obrača naš denar in na koncu te razveseli (NEKATERE) z vračilom dela dohodnine -LOPOVI

  • Avatar praufo
    praufo 13:43 01.junij 2016.

    vsak ima pravico dajat minuse in pluse, nima pa jajc, da bi povedal kar ve, oz. za kaj gre, uživajte še naprej

  • Avatar praufo
    praufo 12:28 31.maj 2016.

    "preplačana dohodnina ..." Sistem ne more biti bolj glup kot je. Eni doplačajo, drugi nazaj dobijo. Ne razumem zakaj ni sistem tak, da plačaš davek od prihodka, enkrat in basta. Seveda tako enostavno ne more biti, ker nekateri spet ne ...prikaži veče bi imel kaj počet. Delo zaradi dela. Kako bi bilo, če bi recimo v trgovini ugotovili, da ste plačali preveč davka na izdelke. In bi vrnili preplačano. Nekateri bi pa morali doplačat, čeprav so že plačal. Ne, vsi izdelki v kategoriji imajo enako davčno stopnjo, pa če stanejo 30 centov ali pa 100.000€. Kako je to mogoče ? V 25 letih tako kot na drugi področjih niso nič premaknili, tudi tukaj ne. Pa naj bo leva ali desna vlada, isto sra**je, drugo pakova**je.

  • Avatar praufo
    praufo 13:15 31.maj 2016.

    Sej to vse vem, ni mi treba razlagat, nisi mi povedal zakaj je tako. "... naknadno uveljavlja ..." Kaj naknadno ? Če maš dohodke takšne ali drugačne ali dodatne, pač plačaš od dohodka, ko pride oz. je nakazan. Tolk in ...prikaži več tolk procentov. Zakaj ni tako ?Sistem je zakompliciran tako, da nihče ne more vedet koliko davka JE ŽE ali ŠE BO plačal, še najmanj pa država. Pa sej je itaq brez veze nekaj pisat, ker se ne bo nič spremenilo. Smešno je to, da se s takšnim sistemom kao vzdržeuje neko socialo, rezultat je pa po eni strani kopica lenuhov z ducatom otrok in po drugi strani eno morje revežev. Ampak vsaj dacarski birokrati majo delo. To je pa plus.

  • korisnik_362 12:54 31.maj 2016.

    Dohodnina se glede na skupne dohodne v enem letu obračuna po razredih, zato je (sploh v primerih, ko ima nekdo še druge dohodke ali naknadno uveljavlja vzdrževane družinske člane) lahko končni obračun precej drugačen od tega, kar med letom od ...prikaži več plače odteguje delodajalec.

  • korisnik_362 13:25 31.maj 2016.

    Ključni razlog je obdavčitev po razredih, ker šele ko vse sešteješ, veš, kakšen je končni davek. Če bi imeli enotno davčno stopnjo za dohodninske prihodke, to ne bi bilo potrebno. Še vedno pa bi bilo npr. vračilo vzdrževane družinske člane, ...prikaži več a v enakem znesku za vse.

  • Avatar praufo
    praufo 18:27 31.maj 2016.

    Ne januarja za celo leto, sproti, tako kot sproti plačujemo ddv. V čem je razlika ? In najbolj blesavo kar mora bit v tej butalski sloveniji je ta, neke vrste obračun. Aha, toliko si zaslužil, spadaš v ta razred. Srečo ...prikaži veččo maš, da imaš kopico otrok, vrnili ti bomo. Evo. A je to bedarija na kubik ? Olajšava za otroke, ki nimajo nobene prespektive v tej kur***vi državi. Če pa nimaš otrok, pa doplačaj. PLAČAŠ OD DOHODKA ! Tako kot plačaš ddv enkrat za en izdelek. Brez poračuna, brez ne vem kaj. Še boljše. Pa jest ne vem, a kdo to bere, a je možno sploh ekonomsko resno preživet v taki državi ? Pejte po svetu, lepo vas prosim. Mi smo tukaj v središču evrope, vseskozi delamo štoflc ali v karavankah ali na avtocestah. Res mi ni jasno, glede na to, da je toliko talentov rodila ta dežela, kako je možno da se to družbo tako načrtno zatira s temi nesposobnimi diletanti. Partizani bodo tako ali tako pozabljeni in ne zagnojite naslednjim rodovom, samo in zgolj zaradi svoje časti. Nespos

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.