Pod streho /pod-streho/gradimo-obnavljamo
73272 ogledov

Pozor: Več tisoč prijav na gradbeno inšpekcijo, to čaka graditelje

Komentarjev 9
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • bobubob 08:32 20.november 2023.

    Zdravorazumsko naj poenostavijo postopke. Vsi bodo šli po papirje in zato kasneje mirno spali. Država naj uredi zazidljivost na primernih (ne na prvovrstnih kmetijskih) območjih ter predpiše okvirno zunanjo arhitekturo (strožje kot je urejeno sedaj). Ostalo naj bo stvar investitorja, ...prikaži več saj bo sam živel tam. Odgovornost investitorjev pri gradnji za trg naj bo osebna in zavarovana. Pa brez obdavčitev hiš, mar ne plačaš DDV za vsako opeko? So mar spomini na turist. potovanja obdavčeni vsako leto?

  • ivan21 08:48 20.november 2023.

    Poenostavijo naj postopke, saj uradniki tako in tako za nič ne odgovarjajo, če se bo hiša podrla, bom sam nosil krivdo, še izvajalec se bo izmazal, razni nadzorni, ki pobirajo denar, pa tako in tako ne odgovarjajo nič. Že več ...prikaži več kot leto dni čakam na gradbeno dovoljenje na zazidljivem zemljišču, z vso infrastrukturo pa nikakor ne pridemo skupaj, UE in občinski organi, vedno so neke spremembe obrazcev, v praksi samo vejice in pike, z katerimi ti zahtevajo dopolnitev: jebejo te u živ mozak

    • ferdopis59 12:40 20.november 2023.

      Ivan21, te podpiram in vem kako je, ko sedaj hčerka z družino pridobiva gradbeno dovoljenje. Važne so vejice in pike. Ko pa pogledaš zaposlenne na občinski upravi, ki ti krojijo gradbeno dovoljenje pa nobenega iz področja gradbeništva, geodezije in podobnih ...prikaži več strok. Tukaj so ljudje z izobrazbo ekonomist, FDV, FF in podobno. In ti jludje odločajo o gradnji iz pisarne.

  • sam1 09:06 20.november 2023.

    Zakon velja le za navadne "smrtnike",ki komaj nastrgajo denar za kakšen dodaten meter prizidka-elita,ki pozidava najboljša kmetijska zemljišča na atraktivnih lokacijah z vilami in graščinami,pa ni do sedj porušila niti ene same opeke,ker jim hrbet ščitijo njihovi pokvarjeni kolegi na položajih......

    • Avatar Garancija
      Garancija 09:19 20.november 2023.

      In sušilnica sadja je že legalizirana,ker je njihova

  • sandi76 09:21 20.november 2023.

    Pred leti sem se odločal za prenovo mansarde. Malo predolgo sem razmišljal, zakon se je spremenil in po novem omogočal samo 1/3 strešine za dvig (kukerle). Nisem se odločil za prenovo, se pa je sosed v isti ulici. Še danes ...prikaži več ima mansardo , dvignjeno s kukrlom po celotni dolžini, jaz pa ne. Kaže, da naša zakonodaja velja samo za naivne, tisti hrabri pa naredijo po svoje in na koncu dosežejo vse. Tudi legalizacije.

  • darko76 08:06 20.november 2023.

    Marsikatera lesena vikendica sredi gmajne je zgrajena, pa je območje nezazidljivo, z leti pa postane hiška.ķ

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:48 20.november 2023.

    Zakon za njihove ne velja

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.