Slovenija
191 ogledov

Višji račun tudi zaradi napačnega prezračevanja

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • softundsicher 19:42 12.oktober 2015.

    "Če imate na uč izračunan količnik, verjetno preplacujete." Se ne bi strinjal s takšnim poenostavljanjem. Če nekateri plačujejo preveč, potem drugi plačujejo premalo. V primeru natančneje izračunanih količnikov se samo zmanjšajo odstopanja.

  • BojanBojan 07:53 13.oktober 2015.

    JA, v privat hišah se ob pravilnem energentu grejemo za dobrih 500€/zimo, v blokih pa stanovanjce za 80-100€/mesec, odvisno od požrtnosti ponudnika.Katastrofa! In to ob vseh delilcih, takih in drugačnih varčevanjih, nižji temp. v stanovanjih, zaprtih oknih in ...prikaži več podobno...Strošek isti ali večji, zmrzuješ pa celo zimo! Bravo naši! V blokih bi morali zaračunavati še davek na neumnost, zavit v celofan...bi ga brez besed plačevali!

  • jakec1575 18:38 12.oktober 2015.

    Delilnik toplote meri razliko temperature. Zato je nujno vzdrzevati stalno dovajanje toplote. Ko vas v prostorih ni, malo manj na cca.18 stopinj (zaradi preprecitve plesni, če seveda nimate izrazitih toplotnih mostov) in ko ste v prostorih malo vec. Odvisno koliko ...prikaži več ste zmrzljivi. Odpiranje in zapiranje radiatorjev se ne izplaca, razen ce greste za kaksen teden kam. Kljucen je tudi pravilen izracun topoltne prevodnosti med etazami. Če imate na uč izračunan količnik, verjetno preplacujete. Nalozba v projekt izracuna se izplaca, kot tudi izlocaija na fasadi na dolgi rok. Sami delilniki pa so v svojem bistvu nateg. Edino to, da ljudje varcujejo. S tem da najbolj nasrkajo krajni spodnji stranski in zgornji. vedno placajo vec in vedno jih zebe bolj kot ostale, ne glede na kolicnik popusta.

  • jakec1575 20:08 12.oktober 2015.

    Moj komentar cilja na to, da skopiran razdelilnik iz sosednjih objektov po izkustvenem načelu nujno ne zagotavlja pravičnosti. Sicer pa. Plačali smo delilnike, plačujemo odbiranje podatkov, imamo korekcijske količnike, nekateri plačajo še projekt toplotne prevodnosti, na koncu pa smo na ...prikaži več istem, kot v samem zacetku, ko smo bili brez delilnikov. S skupno zmanjsano porabo cca.15%. Vse to, ker se v blokih ni dalo zmenit, da bi nehali greti zimsko atmosfero pri odprtih oknih.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.