Svet
1907 ogledov

Vučić: "Srbija ne želi vojne"

Komentarjev 37
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • mph2 16:10 01.oktober 2023.

    Največja gusna tvorba na tem planetu, prava rak rana, je Amerika. Da ne misli kdo, da sem navdušen nad Kitajsko ali Rusijo, so pa bistveno manjši problem. Amerika je pač zlo, ki uničuje po celem planetu.

    • Avatar torolino
      torolino 17:32 01.oktober 2023.

      To je tvoje mnenje. In zakaj se je Slovenija skoraj v celoti odločila za vstop v Nato? Kaj, kje si bil takrat? In ostali, ki ti plusajo?

    • munja 22:23 01.oktober 2023.

      Saj Slovenija ni bila poenotena glede vstopa v NATO.

    • Avatar torolino
      torolino 22:29 01.oktober 2023.

      Seveda, Balkanci so za vse drugo.

    • mph2 22:59 01.oktober 2023.

      @trolino. Takrat sem glasoval za NATO, ko še nisem tako daleč razmišljal kakšno zlo predstavljajo. Danes ne bi. Davno bi morala ta banda razpast, ko je razpadel Varšavski pakt. NATO je samo za potrebe Amerike in ropanje pol sveta. EU ...prikaži več bi pa morala imet izključno svoje enote.

    • LukaMB 03:37 02.oktober 2023.

      Slovenijo so bolj kot ne pahnili v nato kot pogoj vstopa v EU, tukaj za našo malo državico hlapcev brez suverenosti in lizanja lulčkov lgbtiqpedo EU spakam ter ZDA in VB ter židekom nič drugega ne preostane, tako je že ...prikaži več vsa leta v EU, dejansko nismo suvereni in tukaj svoje Napoleonove komplekse zganjate wannabe Arijci, ki mislite, da ste nekaj več od hlapcev, naj vam povem resnico, SMO samo provinzia de la Slovenia! Sprijazni se in liži lulčke zahodnih hijen dalje, lahko pa nas je samo sram.

  • miha3 06:45 02.oktober 2023.

    ZDA je treba začeti neupoštevati. Vse njihove veleumske ideje je treba zatreti v kali in jih ignorirati. ONI NISO bili nikoli izvoljeni za nobene fuc**ng policiste sveta, obnašajo pa se kot da jim je to bilo položeno v zibel. Ignorirati, zatreti.

  • Kmodri 15:40 01.oktober 2023.

    Srbini spet iščejo poraz! Pol pa jok na drevo!

    • LukaMB 03:33 02.oktober 2023.

      O kakšnem porazu govoriš? Če lahko našteješ poraze prosim jaz pa ti bom naštel eno zelo veliko zmago proti 10x močnejšemu nasprotniku, ki so jo Srbi imeli proti: Bolgariji, Madžarski, Avstriji (nemškim enotam), Albaniji, torej največji sili 1. svetovne vojne ...prikaži več v katerem so bile seveda tudi enote muslimanov raznoraznih. Torej v 1. sv. vojni je Srbija zmagala in si za vojni plen vzela Vojvodino. V vojni v Bosni pa 49% ima RS, 51% pa si delijo na 2 dela bih-musliji in Hrvati, tukaj bo vojna ha ha

    • LukaMB 03:34 02.oktober 2023.

      Mislim, da boš kmalu šel jokat na drevo prav ti. UN po 1244. členu pa lepo pove, da je Kosovo in Metohija neodtujivi del Srbije, če pa govoriš v času Ottomanov pa so bile dve srbski ustaji, malo si preberi ...prikaži več na wiki. Srbi so celo vodili enoto Grkov in uspešno pregnali Ottomane nazaj v Azijo.

    • LukaMB 03:35 02.oktober 2023.

      Torej Kmodri, proti kakšni sili so se ti in tvoji borili, da lahko kaj pametuješ, da si nekaj vreden kot narodnost? Da te vidim hlapec en oz. po domače nebulozar-konjušar.

    • Avatar Pantani2
      Pantani2 06:55 02.oktober 2023.

      Luka,ma pust idiota,to so verjetno posledice cepljenja!!!

  • Naklonsky 11:54 01.oktober 2023.

    Srbi delajo tisto, kar jim naročajo Rusi. Iščejo krivce za svoje neumnosti - samo kaj, ko so ravno sami povzročitelji svojih tegob. Ponosni in polni sami sebe in kljub temu izgubijo vsako vojno! Dejansko so mentalni reveži ter pomilovanja vreden narod.

    • Ender3 14:04 01.oktober 2023.

      Takih mentalnih revežev kot jih ima in goji Janez tudi Vučko ne zmore. Je pa res, da ima politično večino. Pri nas je takšnih nacionalistov samo do 20%.

    • fuckZ24 14:06 01.oktober 2023.

      @naklonsky ww1, ww2, 1. balkanske vojne.. So res vse izgubili?

    • LukaMB 03:39 02.oktober 2023.

      To trosijo samo tisti, ki ne poznajo zgodovine, vse zelo velike bitke so Srbi dobili, ko je bilo to potrebno in ko je šlo za obstoj naroda. Karte so se spremenile pa tudi vedno se bodo spreminjale. Teli mali luzerčki, ...prikaži več ki komentirajo, se niso srečali z napadom niti ene večje sile, da lahko zase trdijo, da so kaj prestali ali pa zmagali, Slovenijo okupira vsak prdec s 5 min časa, kar je pa znak, da nismo suvereni. Polno Napoleonovih kompleksašev imamo v Sloveniji žal, mislijo, da so Arijci. Slovan

    • Avatar Pantani2
      Pantani2 06:56 02.oktober 2023.

      Naklonsky,a si na glavo padel kot otrok?!!!

    • fuckZ24 07:13 02.oktober 2023.

      No, ja, Kosovsko 1389 so izgubili.

    • LukaMB 09:00 02.oktober 2023.

      fuckz eno izgubijo, drugo dobijo, so pa podali visok davek tudi ottomanom pri osvajalnem pohodu in so bili prva obrambna linija EU skupaj z Grki in se po gverilsko borili ter jih sabotirali, pa jim noben ne polaga časti, takrat ...prikaži več bi Ottomani lahko prišli vse do Muncheba, ker severnjaki so rabili 400let da zberejo vojsko za protinapad.

    • fuckZ24 10:33 02.oktober 2023.

      Nič ne rečem. Samo oporekam kategoričnim trditvam, da so Srbi VSE velike bitke dobili oz. izgubili. Tako je, kot si nazadnje napisal. Ene so dobili, ene izgubili. Da je bila kosovska bitka vélika, ni dvoma. To so pač izgubili. So ...prikaži več pa zato bili med zmagovalci obeh balkanskih in obeh svetovnih vojn. Svoj zenit je Srbija dosegla v Jugi, ko je kot dominantna republika imela na voljo več ozemlja, kot kadarkoli, in uresničila svoj cilj, da so vsi Srbi živeli v eni državi. Po mojem mnenju nosi ...

    • fuckZ24 10:39 02.oktober 2023.

      zlasti Miloševićeva nacionalistična politika levji delež krivde za razpad Juge posledično izgubo ozemelj. Brez Miloševićeve agresivne politike bi imele ostale secesionistične republike bistveno večje probleme pri ustanavljanju nacionalnih držav. Kdor ima kaj spomina, ve, da je Baker takrat dejal, da ...prikaži več nas ZDA ne bodo nikoli priznale. Tudi druge večnacionalne države v EU so bile proti razpadu Juge. Danes je Srbija dejansko poraženka zgodovine, ker je ozemeljsko manjša, kot kadarkoli.

    • LukaMB 12:49 02.oktober 2023.

      fuckz24, žalostno je to, da ni spoštovanja do zgodovine, ravno ta ista Srbija je s Kraljevino SHS in s kraljem, ki je bil srbski, namerno dodala v ime kraljevine še Hrvate in Slovence, da nas ne bi GERMAN-ITA-HU sile pojedle ...prikaži več in prisvojile in je to ključno za podlago nastanka države Slovenije kot takšne, da je lahko danes samostojna. Srbi so isto tako branili meje Slovenije in pomagali Rudolfu Maistru. Bili so razprostranjeni povsod in seveda se ne bodo strinjali z novonastalo Hrvaško-mercenary.

    • LukaMB 12:50 02.oktober 2023.

      Ozemeljsko pa ni najmanjša, je bila še manjša nekoč in bila je tudi še večja s skoraj polovico Grčije in regijo Makedonije pa še zdaleč ni rečeno bobu-bob in politika se menja, strukture se menjajo.

    • fuckZ24 12:57 02.oktober 2023.

      Glede nečesa se motiš: kraljevina SHS je nastala z združitvijo kraljevine Srbije in države SHS. Slednja je povezala južnoslovanske narode na ozemlju bivše AO. Itak je bila 06.01.1929 z razveljavitvijo ustave de iure, oktobra istega leta pa s preimenovanjem v ...prikaži več jugoslavijo tudi de facto ukinjena.

    • fuckZ24 12:59 02.oktober 2023.

      P.S. Najmanjša v moderni zgodovini. V srednjem veku je bila večja, vendar so bile njene meje bolj južno.

    • LukaMB 13:09 02.oktober 2023.

      fuckz, očitno se motiš, kraljevina SHS je bila pred kraljevino Jugoslavijo.

    • LukaMB 13:14 02.oktober 2023.

      fuckZ, ja mogoče te nisem razumel. Kakorkoli, kralj je bil srbski in je podal ime Slovencev notri, da bi odbranil svoje rojake pred germani-italijani-ogri. Čisto komot bi lahko rekel "Kraljevina Srbije", namreč Srbi po večini so bili zmagovalci nad Avstro-ogrsko ...prikaži več in rešili celotno regijo in si vzeli Vojvodino, bi lahko komot rekli samo "Kraljevina Srbov" na ozemlju Slovenije pa niso, kdo je torej rešil Slovence pred Avstroogrci?

    • LukaMB 13:25 02.oktober 2023.

      Če nam ne bi bilo Srbov, bi bili danes FranZ pa MaYer pa z C-i v priimkih pa namesto č bi bil tsch. Drugo pa je, če si današnji izdajalci in mešanci želijo, da so del nekakšnih germanov-arijcev in italijanov ...prikaži več in se želijo distancirati od svojega slovanskega porekla in se delati boljše nad drugimi, dejstvo ostaja, da kri ni voda in ve se od kje prihaja kdo. Nemec in Italijan te ne razumejo ko govoriš slovensko, Srb pa Hrvat te razumeta in imate skoraj isto pisavo in veliko besed skupno.

    • fuckZ24 14:36 02.oktober 2023.

      Seveda, saj tako sem napisal. Neposredno po razpadu AO je na njenem ozemlju nastala Država SHS, ta se je že po dobrem mesecu združila s Kraljevino Srbijo v Kraljevino SHS, ki se je leta 29 preimenovala v Kraljevino Jugoslavijo, ki ...prikaži več je bila drugačna država od Kraljevine SHS. Slednja je imela Vidovdansko ustavo in je bila ustavna in parlamentarna monarhija, Kraljevina Jugoslavija pa je bila absolutistična monarhija, osebna diktatura in bistveno bolj unitarna od predhodnice.

    • fuckZ24 14:40 02.oktober 2023.

      P.S. Slovenci, Srbi in Hrvati so bili v nazivu in imeli politično zastopstvo tudi po nacionalnem ključu samo do leta 29. S šestojanuarsko diktaturo so bile vse stranke prepovedane in kraljevina je postala unitarna država.

    • LukaMB 15:31 02.oktober 2023.

      Ja samo nisi odgovoril, kdo je rešil Slovence in Slovenijo pred Avstro-ogrsko in kdo je bil zmagovalec nad Avstroogrsko v tej regiji in kdo je po zmagi vzel kontrolo nad Vojvodino tudi. Samo replika na tistega zgoraj, ki piše, da ...prikaži več Srbija nikoli ni nič dobila in podobno, ne tebi fuckZ24.

    • fuckZ24 17:19 02.oktober 2023.

      Kdo je zmagal na posameznem bojišču, je ne bistveno. Na eni strani so bile AO, Nemčija in Turčija, na drugi sile antante. Vsaka po svoje je zaposlovala nasprotnika in njegove resurse in skupaj so premagali nasprotno koalicijo. Nobena od zaveznic ...prikaži več sama ne bi mogla zmagati tako kot posamezen fuzbaler ne more dobiti tekme. Če ti odgovorim čisto konkretno: SV del Slovenije je s slovenskimi vojaki zasedel Rudolf Maister, ki je razorožil Nemce. Srbski vojaki pri tem niso sodelovali, ker je bila ...

    • fuckZ24 17:23 02.oktober 2023.

      ... tedaj AO že poražena. Čez 1 1 dni je tudi uradno kapitulirala. Za Vojvodino pa imaš verjetno prav. Tam ne poznam razmer. Dejstvo je, da je imela AO narodnostno homogene polke in to je Maistru precej pomagalo pri ustanovitvi ...prikaži več prve enote slovenske vojske (mariborski pešpolk).

    • LukaMB 18:53 02.oktober 2023.

      https://www.google.com/amp/s/www.politika.rs/sr/articles/amp/64515 Srbi pravijo drugače in da so jih izbrisali iz zgodovine, do konca preberi.

    • LukaMB 18:54 02.oktober 2023.

      https://www.politika.rs/sr/clanak/64515/Srbi-izbrisani-iz-istorije-Slovenije

    • LukaMB 18:56 02.oktober 2023.

      To je tisto kar govorim, če naslednji polotični strukturi kaj ne paše, potem po ustaško priredijo nekaj, samo da binse čimbolj distancirali od Srbov. Zgodovina se mora spoštovati kot je, ne pa da se jo spreninja v moderni dobi politično nekomu v prid.

    • LukaMB 18:57 02.oktober 2023.

      politični* bi se* spreminja*

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.