Avto
269 ogledov

Zakaj je Slovenec s 1.000 dolarji podprl milijarderja Elona Muska?

Komentarjev 7
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • allstarr111 15:33 31.maj 2016.

    Električni avto ali vse kar naj bi vozilo je samo naslednji mehurček ki bo počil, enako kot nepremičninski, pač industrija denarja rada pumpa take balone v nedogled, ko počijo pa je boleče za navaden folk ki nasedajo zgodbam o donosih ...prikaži več in nepresahljivem viru dobička LOLrealno je to, da nekaj morajo prodajat, in megla je najboljš, kr poglej kickstarter je ana takih napihovalnic, kjer folk v bistvu že prodaja in dobiva nek določen znesek a zadeva je šele na papirju ali pa morda obstaja na pol delujoč prototip, vse spakirano v fancy hipstersko ali okolju prijazno noto in evo, že se prodaja.

  • HappyBunny 13:37 31.maj 2016.

    Ah dej no. Spomni se prvih mobilnih telefonov in zdaj. Vodik, gorivne celice??? Preveč komplicirano, zgube itd. A misliš, da je Musk neumen, da podpira elektriko??? Električni avto ima nešteto prednosti pred bencinskim ali dizel. Glede baterij, dometa in filanja.... ...prikaži več vsako leto se domet poveča in vsako leto se čas polnjenja zmanušuje. Preberi o tesla superchargerjih.

  • Avatar praufo
    praufo 13:47 31.maj 2016.

    Strinjam se, da je elektrika prednost in seveda prihodnost. Absolutno. Pa sej gorivne celice so baterije, ki se jih nafila direktno z vodikom, ki omogoči delovanje galvanskega člena, prenos elektronov anoda - katoda. To je seveda zelo enostavno in laično ...prikaži več napisano. Je pa res da se tudi klasične baterije čedalje hitreje polnijo s pomočjo elektrike. Čakam na teslino konkurenco !

  • Papaja Popi 13:57 31.maj 2016.

    Električni avtomobil je bil prej kot dezelski ali bencinski.Naftni lobi je pač močnejši.Zakaj naročajo Teslo ? ? Zato , ker je to znak prestiža ! !

  • Gr8_1 16:46 31.maj 2016.

    Samo če vsa vozila zamenjaš na elektriko rabiš en TEŠ6 za vodik pa dva.

  • Avatar praufo
    praufo 12:45 31.maj 2016.

    Najbrž mu je jurja dal tisti, ki ima že zdaj same tesle na dvorišču, poleg helikopterjev, seveda. Sicer sem pa mnenja, da električno vozilo je prihodnost, samo ne s takimi baterijami. Polnenje z elektriko predolgo traja. To je zastarel koncept. ...prikaži več Nekaj povsem drugega so pa gorivne celice (FC), kjer je pa tankanje podobno kot sedaj z bencinom, s to razliko, da se fila vodik, kot kemična sestavina baterij. No, pa tudi ta tehnologija je bila razvita že 50 let nazaj za potrebe vesoljskega programa.

  • Avatar praufo
    praufo 18:40 31.maj 2016.

    Ni glih tko, je sicer zdaj malo napihnjeno, ampak tehnologija se bo razvila in razvijala, kar se pa tiče dobičkov, so zraven najbrž tudi oni v dolgih belih cunjah, ki vlagajo v marsikaj, ker so poprej bajno zaslužili z mastno ...prikaži več nafto. Meni je zanimivo to, da je šele sedaj postal nek ugoden čas za to tehnologijo, čeprav je bilo vse razvito že mnogo desetletij nazaj, pa zatrto. Naslednje ameriške volitve bodo pokazale kako in kaj, pustimo se presenetit.

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.