Zdravje
10195 ogledov

Zdaj imajo dovolj tudi družinski zdravniki, to napovedujejo

Komentarjev 32
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • Avatar Leon
    Leon 15:45 15.april 2024.

    Berem izjavo dr. Muževiča o delu družinskih zdravnikov leta 2018 ....takrat so pregledali 60 pacientov dnevno ....danes je že 50 pacientov preveč za posameznega zdravnika ..... problem je starost pacientov s kroničnimi boleznimi . https://www.delo.si/novice/slovenija/druzinski-zdravniki-vsak-dan-pregledamo-do-60-pacientov/

    • Avatar Mehičanka76
      Mehičanka76 16:05 15.april 2024.

      Bojda naj bi sedaj imeli veliko več dela z administracijo, kot so ga imeli pred leti in na ta račun ostane manj časa za paciente.

    • popokatopetl 17:07 15.april 2024.

      Od začetka korone pri zdravniku nisem bil, tistih par receptov dobil po mailu oz spletni aplikaciji, so prihranili nekajkrat po 5 min. No bi me lahko povabili osebno če bi se jim zdelo. Predpostavljam da je tako z večino klientele. ...prikaži več Vidim pa da imajo problem starejši, zaradi digitalne bariere.

    • FejstDogaja 17:28 15.april 2024.

      Kakšna bedarija! Korona je uvedla komunikacijo na daljavo, kar pomeni ogromno pregledov manj. Za vsak mail porabi vsaj 10 minut manj za sprejem bolnika. Pa še kar jamrajo.

  • duc1 18:52 15.april 2024.

    Pojdite vsi skupaj v 3PM.Nihče se ne javlja na telefon,ko pa prideš v ZD so čakalnice čisto prazne,tako da ne vem,če sploh kdo dela.

    • atamama 20:30 15.april 2024.

      Dobro si opazil, ....ker vse kontakte po mailu štejejo kot preglede oziroma tako zaračunajo ZZZS-ju.

  • FejstDogaja 15:55 15.april 2024.

    En velik blabla o pogojih, ampak njim gre spet - kot Fidesu, samo za plače. Potem pa ne bodo več obremenjeni. Ob tem pa jih sploh ni na pogajanjih, kjer se določa prihodnji zdravstveni steber in plače. Kdo bi jih razumel.

  • FejstDogaja 15:55 15.april 2024.

    In če dobro prebereš članek, so jezni zato, ker oni ne morejo služit dodatno pri privatnikih.

    • Ender3 16:44 15.april 2024.

      👍 sebičnost je njihova velika vrlina..To kar se dogaja v njihovem cehu je pri drugih treba izkati z lupo..

    • PPiikkaa 18:08 15.april 2024.

      Gonja proti zdravnikom! Ukiniti ZZZS, ki nasilno jemlje denar od nas in planira bolezni, posege itd. ZZZS sicer sploh ni zavarovalnica, pač pa bolniška blagajna. Prava zavarovalnica izda zavarovalno polico, v kateri opredeli svojo ponudbo, ki jo sprejmeš ali tudi ...prikaži več ne. Zato pa bi moralo biti v Sloveniji pbl. sedem zavarovalnic, ki bi svoje storitve nudile takoj, verjemite, za povsem enak denar, kot ga nam sedaj prisilno jemlje država, to je ZZZS. Brez čakalnih vrst. Avstrija, Nemčija, Švedska...

    • FejstDogaja 18:41 15.april 2024.

      Pika, mi smo imeli tri zavarovalnice, pa vemo, kako hitro se je vse skupaj izrodilo. Bognedaj, da bi predali vse zdravstvo privat interesom! Privatnik se lahko odloči tudi, da ti posega ne krije, če je predrag glede na tvoje vplačilo. ...prikaži več. To se pri "blagajni", kot ste jo pravilno imenovali, ne more zgoditi, tudi če strošek zdravila znaša milijon. Katera zasebna zavarovalnica vam bo plačala milijon? Bi jo rada videla.

    • munja 18:57 15.april 2024.

      Pikica od kod si pa ti padla??

    • optimist11 19:59 15.april 2024.

      K-modri, imam fantastičnega osebnega zdravnika. Strokoven , pripravljen na razgovor ko je potrebno. Imam pa občutek, da ga je pošteno sram nad slabo organiziranostjo našega zdravstva.

    • h4ck3r 07:08 16.april 2024.

      Fejstdogaja...bolj zato, ker je osnovna plača zdravnika zares prenizka. In potem poslušaš, kako veliko zaslužijo...kot da bi vsi brez izjeme imeli po 10k€ plače. Jaz z veseljem zdaj vsakemu, ki se buni kako nizko plačo ima, povem da to že ...prikaži več ne more biti res, ker njegovmu direktorju pa ne gre slabo, potem pa že sam ne zna z denarjem ;-)

    • Avatar Leon
      Leon 07:10 16.april 2024.

      optimist11...tudi jaz imam urejeno z družinskim zdravnikom ....gre za stanje v družbi ,ki se mora spremeniti.

  • sandi76 19:22 15.april 2024.

    Redkokdaj grem do zdravnika, še ko pridem, so hodniki popolnoma prazni. .Pred mano, za mano nikogar. Če kdo uleti, ga naročijo za drugič. Kako torej so zdravniki preobremenjeni ??

  • atamama 20:42 15.april 2024.

    Malo nazaj so se družinski zdravniki pritoževali, da samo pišejo napotnice. S covid situacijo se je razpaslo najavljanje in komuniciranje preko elektronske pošte. Povpašajmo koliko pregledov-preventivnih je narejenih zares, ne po papirjih. Kdaj ste dobili kompletno analizo krvne slike? Koliko ...prikaži več moških dobi po 50 letu avtomatsko še PSA test pri splošnem zdravniku? Veliko vprašanj, še več zardevanja, pa poskus Fidesa, da naredi še enno fronto. Samo Fides, kaj mislite, da starček z rakom ne ve tega?

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 19:49 15.april 2024.

    V času korone skoraj ni bilo možnosti, da si prišel živ do zdravnika. Reveži so bili v ordinacijah brez dela, nabili pa so si dobre dodatke za kovid nevarnost. Lepo so se zakreditirali takrat in začeli živeti na veliki nogi ...prikaži več in uživati v brezdelju. Največ kupcev novih stanovanj je zdravnikov. Tudi Schellenburg. Bitenc MCL.

    • Avatar Pantani2
      Pantani2 19:49 15.april 2024.

      Sedaj dodatkov za kovid ni več, kredite pa je potrebno vračati in tukaj nastane velika finančna luknja pri zdravnikih. Pa itak brezdelje jim je ostalo, saj marsikdo še vedno ne pride fizično do zdravnika in se veliko diagnoz določi kar ...prikaži več preko telefonskega pogovora in še to največkrat s sestro - vem iz lastnih izkušenj in tudi v družinskem krogu. In tak želi povišico ??? Dno dna !!!

  • Kmodri_ 22:04 15.april 2024.

    Vseeno pretiravajo! Naj povedo, da v poletnem času imajo do 10 pacientov na dan in se dolgočasijo!

    • bojan88 08:18 18.april 2024.

      Pridi poleti v katero od istrskih ambulant pogledat to "dolgočasenje" . V 30 letih je v poletnem času enako število storitev in povečano število pacientov, ker v ambulante prihajajo turisti poleg rednih pacientov. Dokazano

  • PaPajapopi 17:53 15.april 2024.

    Hčerka moja draga, kaj boš izgubljala čas z šolanjem, kaj ti bo faks ? Pojdi v Slovenijo, zaposli se kot snažilka in imela boš večjo plačo, kot zdravniki !

  • Ender3 16:32 15.april 2024.

    Več zdravnikov bo za obstoječe manj dela. Nanj dela manjše plačilo. Potem pa bo to podlaga za novo 12 stavko, če bodo uspeli trenutno do takrat prekiniti..Ob tem pa manj, ko bo možnosti dostopati do zdravnika bolj nam bo zdravila ...prikaži več predpisovala Herta Kosmina in podobni strokovnjaki za prehranska dopolnila..Zanimivo pa administracija za njih do epidemiološke kovid krize ni bila tako izrazito problematična..Napoveduje se uvedba e-kartoteke sami pa tožijo o preobremenjenosti in odgovornosti..

  • Kmodri_ 15:59 15.april 2024.

    Vam bom odgovoril s prve roke. V preteklosti sem sprejel 30-60 pacientov na dan. Imel sem glavarinski količnik 2500 pacientov. Za večino sem vedel kakšne diagnoze so imeli v preteklosti. Za tiste, ki sem ocenil da v ambulantno ne morem ...prikaži več pozdraviti sem poslal naslednji nivo. Nekaj časa mi je vzelo pisanje bolniških. Za tiste, ki so bile resnično globoko prizadeti sem sem si vzel čas. Delovni čas sem podaljšal, da so vsi prišli na vrsto. Nihče se ni pritoževal, da mora dlje čakati! Zato nisem....

    • Kmodri_ 16:06 15.april 2024.

      ,,,dodatnega plačila. V času sezonskih obolenj pa tudi 120 pacientov. Vse se da, samo malo več volje je treba! Nekateri pacienti so bili zelo opolnomočeni-tudi zaradi Googla, Nikogar nisem obsojal, če je šel na web. Do neke mere se je ...prikaži več dalo z njimi lažje pogovarjati. Pogovor, empatija in še enkrat pogovor je omogočal,da smo spletli medsebojno zaupanje! Brez tega ne gre!

    • Ender3 16:41 15.april 2024.

      👍 Kmodri_ ta komentar razumem bolj za oglasno sporočilo Takšnih bi potrebovali več, da ne bi brali samo o brezupnem stanju, ki vlada v zdravstvu.

    • h4ck3r 07:05 16.april 2024.

      Kmodri_...glede na nivo govora...to ti je ostala še pustna obleka zdravnika...malo preveč si se vživel. ;-) Sicer pa če povzamem tvoj komentar, seveda se da tudi raztrgati vsaki dan, pomembno vprašanje pa je kako dolgo lahko to traja? Sicer pa ...prikaži več če bi zares bil zdravnik bi vedel da glavarinski količnik in število pacientov nista eno in isto...torej gk 2500 ni enako 2500 pacientov. ;-)

  • Kmodri_ 00:59 16.april 2024.

    Raja ima dovolj nesposobnih družinskih doktorjev,ki imajo znanje o interni medicini na nivoju srednje med. sestre! Prav tako imamo dovolj nesposobnih tožilcev, ki lovijo zgolj kurje tatove in sodnikov, ki mečejo in iizpuščajo inajhujše kriminalce tudi kvazi zdravnike, ki jim ...prikaži več določajo najnižje kazni za smrti pacientov!

    • h4ck3r 07:10 16.april 2024.

      In ti si po takšnem komentarju še vedno predstavljaš, da si ali si bil zdravnik? Mogoče v kakšni perverzni igri, ne pa v realnem življenju. Pa ne laži in zavajaj, saj se na daleč vidi kakšen namen imaš. Če imaš ...prikaži več ti težave z zdravstvom, je to tvoj problem, saj je očitno nivo komunikacije in spoštovanja na prenizkem nivoju.

  • Kmodri_ 22:02 15.april 2024.

    Mesec dni nazaj sva debatirala z direktorjem zdravstvenega doma. Razlagal mi je, da ugotavlja, da je vse več kolegov, ki bolnike obravnavajo kot skupek organov. In nekateri kolegi menijo, da so pacienti v celoti sami krivi za zdravstveno stanje. Brez ...prikaži več kančka empatije. Da se vseskozi pritožujejo nad birokracijo, ki jim je sedaj olajšana na način, da v rač. programu zgolj odkljukajo kar je treba! Skratka grejo še neko tehnicistično medicino! Nekaterim gre na živce, da se o svoji bolezni podučijo...

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:38 16.april 2024.

    Spoštovani predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Robert Golob! Dovolite nam, da se vam namesto avstrijskih politikov, ki o tem raje modro molčijo, zahvalimo za vaše besede in dejanja, povezane s slovenskim zdravstvom. Še nikoli ni za avstrijsko zdravstvo nihče naredil ...prikaži večl toliko vrhunskih potez kot vi v zadnjem letu. Po podatkih Zdravniške zbornice Avstrije je v tem času prišlo k njim dodatnih 21 zdravnikov iz Slovenije, in jih tam trenutno dela 181. Bravo mi,da skrbimo za avstrijce

  • jakec42 15:07 03.maj 2024.

    Tudi pacienti imamo vsega dovolj!

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.