Slovenija /slovenija/komentarji-in-kolumne
26 ogledov

Zimzeleno nepriljubljeni

Komentarjev 5
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • srecko31 15:38 06.september 2013.

    Baba glupa,ker te poriva srbin bi mi morali priznat srbe kot manšino.Ekonomski migranti ne morejo imet svoje manjšine.Če, bi bilo temu res tako bi morali srbi svojo manjšino že prej dobit v Švici,Avstriji,Nemčiji in tdl,kjer jih je precej več kot ...prikaži več pri nas,da o Turkih v Nemčiji sploh ne govorim.

  • MZupan 17:15 06.september 2013.

    Ne bom se spuščal v to, kar sta spodnja dva komentarja napisala. Rad bi dal majhno repliko samo na to: "In ne, ne bodo zavzeli "vaših" šol, slovenski otroci ne bodo govorili srbsko, niti se ne bodo pisali v cirilici. ...prikaži več To so vaši in moji sodržavljani, ki prav tako plačujejo davke in zavarovanja, samo da so bili v nekdaj..."S tem se žal ne morem strinjati. V bloku v Ljubljani skorajda ne slišim več slovenskega jezika, še otroci govorijo s srbskim naglasom. Imam pa sorodnika, ki je že 60 let v Sloveniji in nikoli ga nisem slišal govoriti s srbskim naglasom. In še nekaj.. Nikoli ni niti omenil, da bi moral on imeti "status manjšine", ko sem ga pa opozoril na ta članek, je pa samo zamahnil z roko in rekel, da se ne bo spuščal na tak nivo, kot pišoča v pričujoči kolumni. Zanimivo, pa je Srb!

  • tomg835 10:59 08.september 2013.

    g.MZupan , kar ste napisali vse drzi. Zelim le dodati , da je povsem neprimerno , da avtorica primerja avtohtoni manjsini , h katerima bi osebno dodal se Nemsko govoreco. Srbskega zivlja ne gre enaciti z manjsino , saj so ...prikaži več le pripadniki in potomci ekonomskih emigrantov. Priblizno enako velja tudi za pripadnike zelenega polmeseca. Slovenski zakonodajalci bi se lahko zgledovali po Britanski zakonodaji in kaj le ta dovoljuje in kaj ureja priseljencem iz dezel Commonwealth-a (kot primerjava z rajnko skupno drzavo). Ko bo srbski zivelj pridobil pravice in osnoval manjsine v Svici , Nemciji in primerljivih drzavah , lahko razgovor na to temo pricnemo tudi pri nas doma , v Sloveniji. Priznanje manjsine kot rezultat ekonomske (i)migracije pa je kukavicje jajce , ker bi relativno kratkem casu , ta isti "ljubka" manjsina postavila zahteve po neodvisnosti , tako politicni kot teritorijalni . Tako bi dobili srbski pasaluk na soncni strani Alp . Da je predsedniskih kakndidatov na voljo veliko pa j

  • Fertel 19:00 08.september 2013.

    Kot prvo - Evropa - ali so srbom v nemčiji in drugod priznani statusi manjšine? Tudi pri nas so se priseljevali iz ekonomskih razlogov.Imel sem možnost spoznati več vredno srbsko nacijo na Kosovu v letih 1981-82. Čutili so ...prikaži več se od boga izvoljen narod. Za njih tam albanci sploh niso bili ljudje, ampak samo šiptarji, ćeš šiptar nije čovjek. Ali smo se lahko potem čudili, da so se albanci upirali? In to sem doživel celo od višjih predstavnikov, ki so celo nas Slovence imeli za neko izgubljeno srbsko alpsko pleme. Le kot krdelo so bili močni, kot poisamezniki so pa vedno stisnili rep.Nisem nestrpnež, ampak to presega pa že vse meje. Zaradi ljubega miru bi bilo dobro, da nas mediji s tem ne obremenjujete, srbi si pa naj gredo iskat status manjšine v Nemčijo ipd, saj jih je tam veliko več.

  • Žurnalček 06:44 06.september 2013.

    Glupača , najprej se seznani kako manjšina nastane. V drugo se pa malo zamisli , od kje so prišli ti pripadniki Srbske pravoslavne cerkve in kakšno državljanstvo republike so imeli. Potem ne bi mogla trditi , da jih je toliko. ...prikaži več. Toliko je pripadnikov SPC , kar je pa standardna Srbska podvala za homogenizacijo in hebanje tistih , ki jih takoj ne pošljejo v hurac !Zgleda , da hočejo ustanoviti temelj za neko novo Francusko 7 u SLO. Malo sutra , dost je bil Jugoslaviji en kurčevski Ćosić

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.