Slovenija
27 ogledov

ZPS: Država ponovno pozabila na potrošnike

Komentarjev 4
Popularni
  • Popularni
  • Najstarejši
  • Najnovejši
Pokaži odgovore
  • OneCent 16:22 08.april 2016.

    Pa to še ni vse, povečala se je CO2 taksa, dodali so se novi prispevki (za povečanje iskoristka ter za obnovljive vire), tako da so se skupne dajatve za kurilno olje brez DDV v samo 8-ih letih povišale za neverjetnih 500 %.

  • OneCent 16:19 08.april 2016.

    Ma das' naujo kej naredl' na ZPS !Glavni lopov pri zaslužku na gorivih je ravno država. Vzame si 3/4 vsega denarja pri ceni goriva.Ko je vlada vsakih 14 dni zviševala trošarine, vsako leto dodajala nove in nove takse ...prikaži več na goriva, ZPS ni niti pisnila. Zakaj pa bi? Ne boš ugriznil roke, ki te hrani!Sedaj se pa nekaj repenčijo kao v zaščito potrošnikov.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 20:18 07.april 2016.

    Vsaj tri darila podjetjem so bila dana trenutno vladi v škodo vsem državljanom. Povečanje prispevka za elektriko za fizične osebe in obenem zmanjšanje priskevka za pravne osebe. Sprostitev najvišje cene goriva. In pa če bodo okoljevarstvani zakoni "ogrožali podjetje" bo ...prikaži več lahko podjetje še naprej poslovalo nemoteno in brez resnih posledic. Kar pomeni da ratujemo banana republika vse to v dobro podjetjem in v slabo državljanov.

  • OneCent 16:21 08.april 2016.

    Prav sedaj bodo posranci odločali o predlogu novega zakona o trošarinah (Ztro-1). Tudi ta predlog vsebuje zelo sporni člen (106. člen (pooblastila vladi in ministru, pristojnemu za finance)), ki predpisuje pooblastila vladi, da po mili volji spreminja trošarine za +-50%. ...prikaži več Država bi morala zagotavljati varnost svojim državljanom, da ji vsakodnevna sprememba politike ne more kar tako spremeniti višine dajatev pri življenjsko pomembnih proizvodih mimo državnega zbora.\s\sNe verjamem, da kaj takega obstaja v zakonodaji drugih evropskih držav, vsaj ne da na tako vehementno lahek način država spreminja trošarine za tako velike odstotke, še posebej pri izdelkih, ki sodijo v socialno kategorijo. Takšno je recimo KURILNO OLJE. Od leta 2007, ko je Slovenija vstopila v območje evra, pa do danes, se je samo trošarina povečale z 2,1 centa/l na 15,75 centa/l, to je za 650%. Pa to še ni vse, povečala se je CO2 taksa, dodali so se novi prispevki (za povečanje izkoristka ter za obnovljive vire), tako da

  • Komentirajte

    Za oddajo komentarja se morate registrirati. Nimate uporabniškega računa? Registracija je hitra in enostavna, registrirajte se in vključite v debato.