Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Paravinji bodo sodili za zaprtimi vrati

Dragan Paravinja med sojenjem v Sokolovcu. Ivica Galović / Pixsell
Sodišče v Šibeniku je odločilo, da bo sojenje vozniku tovornjaka Draganu Paravinji, ki ga bremenijo poskusa posilstva in umora 17-letne Antonije Bilić, potekalo za zaprtimi vrati.

Kot so pojasnili ob današnjem začetku sojenja, bo postopek za javnost zaprt zaradi razkrivanja informacij iz intimnega življenja žrtve. O poteku sojenja bo javnost obveščal tiskovni predstavnik šibeniškega sodišča, je novinarjem danes povedal odvetnik družine Bilić, Vinko Ljubičić. Izvzetje javnosti na sojenju Draganu Paravinji, ki ga bremenijo tudi poskusa posilstva še enega dekleta na območju Dalmacije leta 2010, sta zahtevala tako odvetnik družine kot tožilstvo.

Odvetnica Paravinje, ki ga zastopa po uradni dolžnosti, Ankica Giljanović, je zahtevala, da je sojenje odprto za javnost. Tudi Paravinja je nasprotoval izvzetju javnosti, začetek sojenja pa je poskušal znova preložiti, kot mu je to uspelo na začetku marca zaradi nezadovoljstva s prejšnjim odvetnikom, ki ga je prav tako dobil po uradni poti.

Paravinjo v BiH že obsodili zaradi posilstva

Sodnica Nives Nikolac je kljub temu začela sojenje, in sicer z zaslišanjem prvih prič, potem ko so predstavniki javnosti zapustili dvorano. Med pričami, ki so nastopile danes, je tudi mati pogrešane najstnice Milka Bilić. Sojenje pa spremlja tudi oče Paravinje Obrad.

Antonio Bilić so nazadnje videli nedaleč od njene domače vasi pri Drnišu 7. junija lani, ko je vstopila v tovornjak, ki ga je vozil Paravinja. Kljub največji iskalni akciji v zgodovini Hrvaške trupla najstnice niso našli.

Paravinjo so decembra lani v BiH zaradi poskusa posilstva na območju Sarajeva leta 2002 obsodili na 34 mesecev zapora. Pravosodje BiH je nato februarja letos zaradi sojenja v primeru Bilićeve Paravinjo znova izročilo hrvaškim organom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.