Svet
26 ogledov

Fotografija, ki mu je uničila življenje

Kamion Američana pri džihadistih Reševalni pas/Twitter
Lastnik firme Mark-1 Plumbing s sedežem v mestu Texas City je prodal svoje staro vozilo. Prodajalec, ki ga je prodal naprej, ni umaknil njegovega logotipa. Kar se je zgodilo naprej, mu je spremenilo življenje.

Kamion z logotipom firme lastnika Marka Oberholtzerja se je pojavil v enem izmed video posnetkov džihadistov Islamske države, posnetek se je preko različnih omrežij razširil na spletu, piše Independent.

Ko je lastnik prodajal svoje vozilo, je lastniku avtohiše, ki ga je kupila, ponudil, da bi logotip umaknil sam, a so mu povedali, naj raje tega ne stori, saj lahko poškoduje lak na vozilu. Zagotovili so mu, da bodo to storili tisti, ki se na to opravilo spoznajo.

Očitno so na to pozabili. Na sporno fotografijo na spletnih omrežjih ga je opozorila tajnica že decembra lani; do konca dneva je sedež firme, ki se sicer ukvarja z vodovodarstvom, preplavili sovražni telefonski klici, številni so mu grozili z nasiljem, uničenjem premoženja, celo s smrtjo.

Zahteval bo odškodnino

Lastnik prodanega avtomobila je v strahu za varnost svoje družine to za nekaj časa preselil v drugo mesto, sam pa se je obrnil na kupca svojega starega avtomobila, ki mu je priznal, da je vozilo z logotipom vred prodal naprej. Izkazalo se je, da so avtomobil prodali na dražbi, novi lastnik ga je poslal v Turčijo.

Grožnje nesrečnemu vodovodarju se še v več mesecih niso polegle; med drugim so ga obiskali tudi agentje FBI in Ministrstva za domovinsko varnost, ki so mu svetovali, naj se ustrezno zaščiti, saj je zunaj “ogromno norcev”.

Še do današnjega dne, leto dni po prvih objavah fotografije se grožnje niso polegle, zato je Mark Obelholtzer napovedal tožbo zoper preprodajalca avtomobilov, od katerega naj bi zahtval milijonsko odškodnino. 

Komentarjev 4
  • mph 09:30 14.december 2015.

    Oboji jih in dobro živijo od tega, ameriški imperialisti so zrušili vse glavne voditelje, ki so bili vsej prej kot vzorni, ampak so držali fanatike na zelo kratko, .... Turčija pa dokazano zdravi borce ISIS, kupuje nafto od njih, ..... ...prikaži več In so glavni ameriški zavezniki tam doli.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 18:02 13.december 2015.

    " ki so mu svetovali, naj se ustrezno zaščiti, saj je zunaj “ogromno norcev”."Ja takih norcev ki ne razumejo da on nima nič s ISIS-om. Patriotizem ki gre preko razuma.

  • Žurnalček 17:55 13.december 2015.

    To je dokaz da Turčija aktivno podpira ISIL ! RRRRRRRRRRRRR pa nič!