Svet
50 ogledov

Fotografija napada v Istanbulu, ki je obšla svet

V sinočnjem napadu na letališču v Istanbulu je umrlo čez 40 ljudi, ranjenih je več kot 200. Fotografije žalosti in strahu so obšle svet.

Na družbenih omrežjih se po sinočnjem napadu kot požar širi fotografija moškega, ki v rokah nosi v napadu poškodovano deklico. Ali so jo v bolnišnici uspeli rešiti, se še ne ve.



Med ubitimi na letališču so večinoma Turki, med njimi pa so tudi tujci; katerih nacionalnosti, se še ne ve. Odgovornost za napad turške oblasti pripisujejo Islamski državi, kar pa še ni uradno potrjeno.

Objavili so tudi posnetke varnostnih kamer na letališču, ki prikazujejo dogajanje neposredno pred eksplozijo. Posnetek je zelo nazoren. 

 

PREBERITE TUDI:

Napadi se vrstijo

Turčijo, predvsem prestolnico Ankara in največje mesto Istanbul, je v zadnjem letu pretresla vrsta terorističnih napadov, v katerih je bilo ubitih več sto ljudi. Turške oblasti so za napade največkrat okrivile kurdske upornike in teroristično skupino Islamska država. Zbir je pripravila STA:

2016

7. junij, Istanbul - V eksploziji avtomobila bombe je bilo ubitih sedem policistov in štirje civilisti. Odgovornost je prevzeli kurdski uporniki.

19. marec, Istanbul - Samomorilski napadalec je na glavni nakupovalni ulici ubil štiri ljudi. Odgovornost so pripisali Islamski državi.

13. marec, Ankara - V eksploziji avtomobila bombe je umrlo 34 ljudi. Odgovornost so prevzeli kurdski uporniki.

17. februar, Ankara - 29 mrtvih v napadu na vojaške avtobuse. Odgovornost so prevzeli kurdski uporniki.

12. januar, Istanbul - Sirski samomorilski napadalec je v starem mestnem jedru ubil 11 nemških turistov.

2015

23. december, Istanbul - Bomba je ubila uslužbenca letališča Sabiha Gokcena. Odgovornost so prevzeli kurdski uporniki.

10. oktober, Ankara - Več kot sto mrtvih v napadu na mirovnem shodu v središču mesta. Odgovornost je prevzela Islamska država.

20. julij, Suruc - V eksploziji bombe je bilo ubitih 34 ljudi. Odgovornost so pripisali Islamski državi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.