Šport
38 ogledov

Fourcade nepremagljiv, dvojno slavje za Francijo

fourcade šipulin maillet EPA
Francoz Martin Fourcade je v Novem Mestu na Češkem dobil tudi zasledovalno tekmo na 12,5 km in se veselil že šeste zmage letos. V ženski konkurenci na 10 km je zmago slavila Francozinja Anais Chevalier.

Quentin Fillon Maillet in Simon Schempp sta tekmo začela na 16. in 17. mestu, s 100-odstotnim streljanjem pa sta močno napredovala po razpredelnici, na koncu pa o najnižji stopnički zmagovalnega odra med sabo odločila v sprintu. Odlično je šlo tudi Nemcu Michaelu Röschu, ki tekmuje za Belgijo. Ta je s 30. mesta po sprintu napredoval na šesto v zasledovanju.

V ospredju pa nič novega. Devetindvajsetletni Fourcade je na dobri poti, da si še šestič pribori zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Več o njegovi kakovosti pove podatek, da je letos dobil šest od sedmih posamičnih tekem svetovnega pokala, v skupnem seštevku pa ima že 127 točk naskoka pred drugouvrščenim Rusom Šipulinom.

Rus je po kazenskemu krogu Fourcada na današnji tekmi za kratek čas celo prehitel, nato pa tudi sam grešil na strelišču ter Francozu omogočil, da se je v zadnjem 2,5 km dolgem krogu veselil z navijači in se z nekaterimi celo rokoval. Nekoliko lažje delo je ime Francoz tudi zato, ker Norvežan Emil Hegle Svendsen, tretji na četrtkovem sprintu, danes ni nastopal.

Slovenci daleč od vidnejših uvrstitev

Slovenci so bili še enkrat več daleč od načrtov. Vsi so končali na zadnjem delu razpredelnice. S šestimi kazenskimi krogi in dobrimi štirimi minutami zaostanka je bil na 46. mestu najboljši Klemen Bauer, Miha Dovžan je s štirimi kazenskimi krogi zaostal 5:52 minute in bil 53., Lenart Oblak pa je prav tako moral v kazenski krog šestkrat in zaostal kar 7:17 minute ter bil 57.

Z izjemo prvega strelskega nastopa, ko je moral Bauer enkrat v kazenski krog, je bila slovenska trojka danes daleč od uvrstitve v točke svetovnega pokala, ki jih prejme kar prvih 40 tekmovalcev na vsaki tekmi.

Francoska prevlada, Gregorinova 33.

teja gregorin | Avtor: Profimedias Profimedias
Francozinja Anais Chevalier je zmagovalka ženske 10-kilometrske biatlonske zasledovalne tekme za svetovni pokal v Novem Mestu. Kljub kazenskemu krogu je za 9,5 sekunde ugnala Italijanko Dorotheo Wierer, ki je zgrešila dvakrat in za 19,4 zmagovalko petkovega sprinta Rusinjo Tatjano Akimovo, ki je prav tako enkrat odtekla dodatnih 150 metrov.

Edina Slovenka Teja Gregorin je z dvema zgrešenima streloma solidno opravila s streljanjem, v smučini pa ni povsem konkurenčna najboljšimi in s 40. mesta je na koncu napredovala na 33., za zmagovalko pa je zaostala 2:52 minute.

Anais Chevalier | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.