Šport
14 ogledov

Fourcade znova na vrhu, Fak deseti

Jakov Fak EPA
Biatlonci so na svetovnem prvenstvu v Kontiolahtiju na Finskem opravili z najdaljšo 20-kilometrsko preizkušnjo. Zmage se je veselil Francoz Martin Fourcade (43:37,4/1).

Francoski šampion je bil tokrat prvi pred Norvežanom Emilom Heglejem Svendsnom (+ 20,9/0) in Čehom Ondrejem Moravcem (40,5/1). Med Slovenci je bil po pričakovanjih najboljši Jakov Fak (1:45,5/2) na 10. mestu.

Nove točke svetovnega pokala je osvojil tudi Klemen Bauer na (3:06,9/3) 23. mestu, prvič v sezoni pa se je med najboljših 40 in do točk svetovnega pokala prebil tudi veteran Janez Marič (3:55,9/2) na 31. mestu. Lenart Oblak (10:50,9/6) je bil 101.

"Nastop ni bil povsem po željah. Imel sem težave pri streljanju stoje, kjer se nisem mogel umiriti in zato nisem bil povsem stabilen. Težko je streljati, če se ti trese noga. Boril sem se, a stoje vsakič zgrešil po eno tarčo," je po tekmi dejal Fak, ki je imel na tekmi četrti tekaški čas, a je medaljo izgubil na strelišču. Zadnjo priložnost za vrhunsko uvrstitev bo imel v nedeljo na tekmi s skupinskim startom.

Bolj zadovoljen je bil Bauer: "Bilo je solidno. Prvič po dolgem času sem nastopil sproščeno, kar se je videlo pri streljanju. Žal je bilo napak še vedno preveč, a nimam si kaj očitati."

Martin Fourcade si je pritekel že šesto zlato odličje na svetovnih prvenstvih in ubranil naslov iz Novega Mesta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.