Slovenija
328 ogledov

Franc Kangler dobil redno zaposlitev v medijski družbi RadioTednik Ptuj

Franc Kangler Fotosmedia
Nekdanji mariborski župan Franc Kangler je redno službo dobil v medijski družbi Radio Tednik Ptuj, pod katero spada Štajerski tednik in Radio Ptuj. Zadolžen bo za izvedbo prireditev in EU projekte

Franc Kangler je novo redno zaposlitev našel skoraj tri leta po tem, ko je zaradi vstaje v Mariboru moral odstopiti z mesta župana.

Izbran med štirimi kandidati

Kot je za Večer povedal direktor podjetja Radio-Tednik Ptuj Drago Slameršak, se je Kangler prijavil na razpis, ki ga je družba izdala sredi septembra, in bil izbran med štirimi kandidati, ki so ustrezali razpisnim pogojem: "Delovno mesto je sistemizirano, gospod Kangler pa se je izkazal za najbolj kompetentnega med prijavljenimi kandidati. Pretehtale so njegove delovne izkušnje, poznavanje določenih funkcij, ki jih je opravljal v mednarodnem prostoru, in izkušnje s pridobivanjem EU sredstev, ki bi družbi lahko omogočile prijavo na evropske projekte."

"Zaradi mednarodnih izkušenj, ki si jih je pridobil v obdobju poslanca DZ, ko je bil član odborov in komisij, ki so zastopali Slovenijo v EU, in zaradi uspešno izvedenih evropskih projektov Mestne občine Maribor v njegovem obdobju, je primeren kandidat," je za STA dodal Slameršak.

Kdaj točno naj bi Kangler začel delati, še ni znano. Delovno razmerje bo sklenil za določen čas dveh let, s trimesečno poskusno dobo.

Čudi ga tolikšno zanimanje

Kangler je kasneje v odzivu zapisal, da je začuden nad velikim zanimanjem medijev: "Gre zgolj za to, da sem se po dveh letih in pol aktivnega iskanja službe zaposlil v enem izmed podjetij na Ptuju", je pripomnil nekdanji mariborski župan in dodal, da je bil toliko časa brez dela, kljub temu, da je pred tem vrsto let delal na visokih političnih položajih.

"Danes, ko sem zaposlitev vendarle dobil, pa je to najaktualnejša zgodba v vseh medijih. Nenazadnje že dolgo nisem javna osebnost, a vseeno nekateri mediji s tako ihto poročajo o moji zaposlitvi," je še zapisal Kangler.

Zanikali, da so zadolženi

Družba Radio Tednik Ptuj je sicer izdajateljica Radia Ptuj in časopisa Štajerski tednik. Odgovorna urednica Štajerskega tednika Simona Meznarič tako opozarja, da torej Kangler ne bo zaposlen na Štajerskem tedniku, kot je sprva poročal Večer.

Prav tako sta oba s Slameršakom zanikala informacijo, da naj bi Štajerski tednik bremenil 200.000 evrov velik dolg: "V tem trenutku družba nima odprtih obveznosti in dolga v tej višini," je navedel Slameršak. Večer pa navaja, da je imelo podjetje Radio Tednik Ptuj lani po podatkih Ajpesa dobrih 70.000 evrov izgube.

Mu je do službe pomagal solastnik družbe?

Večer poroča tudi, da naj bi Kanglerju do službe pomagal Andrej Hladnik, ki je z 19,9 odstotki tudi največji posamezni lastnik družbe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Jojžek 08:06 16.oktober 2015.

    BRAVO Radio Ptuj - sramota za vas na celi črti ! Bravo direktor Slameršak - to je bila poteza stoletja, da se zaposlili to barabo kanglersko, praseta iz Dupleka !

  • Jojžek 08:04 16.oktober 2015.

    SRAMOTA za RADIO PTUJ ! Da vas ni sram, da ste zaposlili tega lopova, barabo in goljufa. Ta svinja Kanglerska bi morala biti na cesti - prase nagnusno ! Se strinjam z direktorjem Slameršakom, da ima Kangler res reference.

  • dragec 17:39 08.oktober 2015.

    LOPOF