Slovenija
264 ogledov

Franc Pukšič postal vodja klavnice Košaki

Slovenija 20.03.2013 Franc Puksic, 15 izredna seja DZ, na kateri so poslanci odl Saša Despot
Franc Pukšič po letu dni prejemanja poslanskega nadomestila vendarle dobil službo. Postal je vodja klavnice Košaki.

Nekdanji dolgoletni župan Desternika ter poslanec SLS in SDS Franc Pukšič je postal vodja UE klavnica v tovarni mestnih izdelkov Košaki. Po pisanju portala Požareport je novico, ki je Pukšič sicer ne želi komentirati, potrdil predsednik uprave omenjenega podjetja, Marko Žerak.

Zaposlitev je za nekdanjega poslanca iz Desternika prišla kot naročena. Na začetka meseca mu je namreč poteklo nadomestilo poslanske plače (3.523,98 evra bruto mesečno), ki mu je, ker je v parlamentarnih klopeh sedel več kot tri zaporedne mandate, pripadalo eno leto. 

Sicer se je Pukšič v zadnjem letu neuspešno prijavljal na števile razpise, V farmacevtskem podjetju Marifram naj bi zaposleni celo zbirali podpise proti njegovi zaposlitvi. Kandidiral je tudi za delovno mesto na okoljskem ministrstvu, za načelnika upravne enote, za ravnatelja nekaterih osnovnih in srednjih šol.

Nazadnje je torej pristal v Mariboru, v klavnici tovarne Mesnih izdelkov Košaki, ki jo je pred časom prevzelo družinsko podjetje mesarstvo Žerak iz Podlehnika. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • jezero 07:32 28.avgust 2015.

    Delo v klavnici je precej zahtevno! Stavili bi, da Pukšič tam ne bo vzdržal. On rajši deli moralne nauke .

  • dragec 21:02 26.avgust 2015.

    Imaš mlado mamico?

  • h3o 20:53 26.avgust 2015.

    Nataša pirc musar je šef rdečega križa..franc Puksiič pa šef klavnice, pa tako je bil moralen ? ojej ojej!