Šport
62 ogledov

Ruski huligan izgnan še drugič

Aleksander Šprigin Profimedias
Francija je drugič domov poslala ruskega aktivista, ki je obtožen nasilja na evropskem prvenstvu v nogometu.

Aleksander Šprigin, ki ga povezujejo s skrajnimi desničarskimi skupinami v Rusiji, bo proti Moskvi odletel iz Pariza, kamor ga bodo prepeljali iz Toulousa.

Rusa so prvič izgnali v soboto, ko so ga aretirali v pretepu med angleškimi in ruskimi navijači. Ruski preiskovalci so prepričani, da se je Šprigin v Francijo vrnil iz Barcelone, kamor se je pripeljal z avtom. Nepridiprav se je nato na stadionu v Toulousu, kjer je Rusija z 0:3 izgubila proti Walesu, fotografiral in objavil fotografijo na Twitterju.

Ruski navijači so sicer v središču francoskih nemirov, saj jih obtožujejo, da so bili glavni v pretepu z Angleži. Takrat je bilo ranjenih 35 ljudi, večinoma Angležev. Francoski uradniki so sporočili, da sta angleška navijača Andrew Bache in Stewart Gray še vedno v komi, a v stabilnem stanju. Tožilec v Marseillu je dejal, da napadalce še vedno lovijo, grozi pa jim obtožba za poizkus umora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.