Šport
101 ogledov

Olimpijski prvaki premagali evropske

francija nemčija oi 2016 rio de janeiro EPA
Francoski rokometaši so v polfinalu olimpijskega turnirja po infarktni končnici premagali evropske prvake Nemce (29:28) in se uvrstili v finale.

Francoska moška rokometna reprezentanca se je po zmagi nad Nemčijo z 29:28 (16:13) uvrstila v polfinale poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru.

Francozi, ki so v najbolj razvpito brazilsko mesto prišli kot branilci naslova iz Pekinga 2008 in Londona 2012, so prevladovali do 50. minute in vseskozi imeli v oblasti tradicionalne tekmece iz Nemčije.

Evropski prvaki z letošnjega turnirja na Poljskem so v 42. minuti zaostajali za sedem golov (16:23), končnico tekme pa odigrali naravnost fantastično. V 56. minuti so znižali na 26:27, v 59. minuti pa tekmo postavili v začetno izhodišče in izenačili na 28:28.

V prelomnih trenutkih dvoboja je bilo več preudarnosti na strani galskih petelinov, zmagoviti gol pa je dve sekundi pred koncem tekme z močnim strelom z devetih metrov dosegel Daniel Narcisse, s sedmimi goli tudi najbolj učinkovit strelec v francoski izbrani vrsti.

Valentin Porte je dodal pet, Luka in Nikola Karabatić po štiri gole, vratar Thierry Omeyer pa je zbral 12 obramb. V nemški izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Uwe Gensheimer z enajstimi in Julius Kuhn z devetimi goli.

OI 2016, rokomet, polfinale:

Nemčija : Francija 29:28 (16:13)

Poljska - Danska

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.