Svet
111 ogledov

Frančišek namignil na svoj odhod

Obisk Frančiška pri Benediktu XVI. Reuters
Papež Frančišek je z izrečenimi besedami namignil, da bo morda tako kot njegov predhodnik Benedikt XVI. odstopil. To je utemeljil z zanimivimi besedami.

Papež Frančišek je na srečanju z verniki pred 30.000 ljudmi v Vatikanu dejal, da v Cerkvi ni mogoče zamenjati le Svetega Duha. "V Cerkvi bi morali imeti omejitve za neko funkcijo, saj gre v resnici za funkcije služenja," je dejal vedno neposredni papež. In še: "V Cerkvi ni doživljenjskih voditeljev. To se dogaja le v državah, kjer je doma diktatura."

Marca je 78-letni Frančišek v nekem intervjuju izjavil, da poteza Benedikta XVI., ki je februarja 2013 odstopil kot prvi papež po 600 letih, nikakor ne bi smela biti osamljena, temveč bi morala postati verjetna možnost.

Žvečil bo koko

Frančišek se sicer pripravlja na turnejo po Južni Ameriki, ki jo pričenja v Ekvadorju v nedeljo. Med drugim so pred obiskom Bolivije v njegovem uradu prosili tamkajšnjo vlado, če lahko papežu zagotovijo liste koke, glavnega vira pri izdelavi kokaina. Papež želi namreč z žvečenjem koke omiliti morebitne težave z visoko nadmorsko višino. Prestolnica La Paz leži na višini 3.600 metrov. Liste koke je v tej državi legalno žvečiti, je poročal Daily Mail. Obiskal bo tudi Paragvaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • dragec 10:26 05.julij 2015.

    Te prakse ni v SLO

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:49 04.julij 2015.

    Poskušal je reformirat Cerkev ampak enostavno mu niso pustil kej dost posodobt. Zato se ne čudim da razmišlja o odhodu. Pameten človek pač odide ko ne more več nekaj svojega prispevati in ko je samo še lutka.