Šport
13 ogledov

Francozi že v boju za kolajne

Samuel Horubia Reuters
V tekmah 2. kroga 2. dela evropskega prvenstva v rokometu so danes v Aarhusu Hrvati premagali Ruse s 25:33, Francozi Beloruse z 39:30, v večerni tekmi pa so Poljaki s 35:25 premagali Švede.

Francozi so brez težav z 39:30 odpravili Belorusijo in potrdili vodstvo na lestvici, obenem pa si že zagotovili polfinale, kamor vodita prvo in drugo mesto iz skupine. Pod vodstvom motorja ekipe Daniela Narcissa je za zadetke skrbel Samuel Honrubia (9), Francozi pa so si lahko privoščili tudi nekaj ležernosti v obrambi in prejeli 30 golov.

O drugem polfinalistu pa bosta v tej skupini odločali Hrvaška, danes je prepričljivo premagala Rusijo, ter nekoliko presenetljivo Poljska. Poljaki nadaljujejo pohod na tem prvenstvu, tokrat so za deset golov premagali Švede. V zadnjem krogu predtekmovanja se tako obeta pravi posladek, saj se bosta prav ti ekipi v sredo zvečer pomerili med seboj.

Hrvaška je proti Rusiji začela ekspresno, povedla s 4:0, pozneje pa 11:3. Zmaga tako ni bila vprašljiva, Zlatko Horvat pa je bil s sedmimi goli najboljši strelec.

Drugačno pot so ubrali Poljaki: po zaostanku z 0:3 in 1:5 po petih minutah so se pobrali, dobili že prvi polčas, v nadaljevanju pa povsem stisnili Švede in jih na koncu nadigrali za deset golov. Blestel je drugi vratar Piotr Wyszomirsk, Krzysztof Lijewski pa je bil najboljši strelec s šestimi goli. Šest jih je sicer dosegel tudi Šved Kim Ekhdal du Rietz, a ni imel dovolj pomoči soigralcev.

Evropsko prvenstvo, drugi del, skupina 2, izidi:

Rusija : Hrvaška 25:33 (11:16)
Francija : Belorusija 39:30 (20:16)
Poljska : Švedska 35:25 (15:12)
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.