Šport
7 ogledov

''Francozi živijo od njegovih žog''

vid kavtičnik sp 2015 EPA
Vid Kavtičnik se je pred četrtfinalno tekmo na SP v Katarju razgovoril o francoski reprezentanci in njenemu glavnemu zvezdniku Nikoli Karabatiću.

V slovenski reprezentanci mrgoli francoskih legionarjev, kar osem jih igra v deželi aktualnih olimpijskih in evropskih prvakov. Med najbolj izkušene sodi Vid Kavtičnik, ki v dosedanjem delu svetovnega prvenstva ni dobil veliko priložnosti, a igralec Montpellierja, sicer velik prijatelj francoskega zvezdnika Nikole Karabatića, je potrpežljiv.

Slovensko-francoska naveza je tesne vezi stkala že v času nastopanja pri nemškemu velikanu iz Kiela, njuno razmerje pa se je utrdilo med igranjem pri Montpellierju. Kavtičnik še naprej brani barve moštva iz južnega dela Francije, medtem ko Karabatić v zadnjih sezonah blesti v dresu španskega velikana iz Barcelone.

"Nikolo in njegov slog igranja že vsi poznajo. V igri ena na ena je neverjetno močan, ob tem pa je izjemen ekipen igralec, ki rad sodeluje s krožnim napadalcem, taktično in tehnično je izjemno dobro podkovan. Vsi se zavedamo njegovih kvalitet, a en igralec ne more premagati ekipe. Če ga v sredo ustavimo, potem smo naredili velik posel," je o bržkone najbolj razvpitem rokometašu na svetu v zadnjem desetletju dejal Kavtičnik.

Vse niti v rokah Karabatića

"Drugi francoski igralci nekako 'živijo' od Karabatićevih žog, nobenega drugega igralca pa ne bi eksplicitno izpostavljal. Menim, da mu je po kakovosti nekako še najbližji Daniel Narcisse, ki pa na letošnjem svetovnem prvenstvu zaradi poškodbe ni veliko igral. Imajo tudi nekaj zelo zanimivih in kakovostnih rokometašev, a vse niti francoske igre so v rokah Nikole Karabatića," je o drugih francoskih igralcih, ki so lani na Danskem osvojili naslov evropskih prvakov, dejal 30-letni Velenjčan.

"Francozi so favoriti sredinega dvoboja, a menim, da imamo možnosti za zmago. V skupinskem delu niso prevladovali, vsi njihovi tekmeci so jih imeli in niso imeli. Imamo možnosti, vse kar naredimo v nadaljevanju svetovnega prvenstva bo za nas le dodana vrednost," pravi pred četrtfinalnim dvobojem z galskimi petelini Kavtičnik.

Pričakoval večjo minutažo

Krilni igralec slovenske izbrane vrste je v tej sezoni na klubski sceni veliko več časa preživel na mestu desnega zunanjega, v Dohi pa so mu bolj ali manj namenjene drobtinice. "Na tem prvenstvu sem pričakoval večjo minutažo. Lagal bi, če bi rekel drugače. A prvenstvo bo še dolgo, pred nami so trije izjemno zahtevni dvoboji in upam, da bom dobil svojo vlogo. Ne bom se pritoževal, še posebej ne v trenutkih, ko ekipa zmaguje in napreduje. S tem nimam nobenih težav, to sprejemam, ob tem pa so tudi predstave Dragana Gajića na letošnjem svetovnem prvenstvu na zelo visoki ravni. Ekipi pomagam po svojih najboljših močeh, s kakšnim nasvetom ali spodbujanjem v težkih trenutkih," je na koncu pristavil Kavtičnik.

Slovenija se je v četrtfinale uvrstila po zmagi nad Makedonijo, medtem ko je bila Francija zanesljivo boljša od Argentine, ob Braziliji in Katarju najbolj prijetnemu presenečenju letošnjega sklepnega turnirja v Dohi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.