Svet
3 ogledov

Za umor svojih osmih otrok mora za devet let v zapor

Dominique Cottrez Profimedias
Francozinja Dominique Cottrez je sprva branila, da se je bala, da bi bili otroci iz razmerja z njenim očetom, a je kasneje priznala, da se je zlagala.

51-letnico je sodišče v mestu Douai na severu Francije sinoči obsodilo na devet let zapora, ker je zadušila osem novorojenčkov.

Dominique Cottrez je preiskovalcem najprej trdila, da se je bala, da je vse umorjene otroke imela zaradi incestnega razmerja z njenim očetom.

A testi so pokazali, da je njen soprog Pierre-Marie Cottrez oče vseh otrok, Cottrezova pa je v ponedeljek priznala, da si je zgodbo izmislila.

Ko je morila je bila prištevna

Dominique Cottrez | Avtor: Profimedias Profimedias

Porota je po petih urah zasedanja odločila, da je med letoma 1989 in 2000 otroke morila zavestno.

Gospodinjo so spoznali za krivo sedmih umorov in enega uboja za prvega dojenčka, ki ga je ubila.

Večino otrok je ubila v kopalnici, v hiši blizu meje z Belgijo, kjer je skrivaj rodila.

Njene zločine so odkrili pred skoraj natanko petimi leti, ko se je v kraju Villers-au-Tertre v hišo njenih staršev vselil nov lastnik in na vrtu odkril dve trupli dojenčkov, ki sta bili zakopani v plastični vrečki.

Policija je nato odkrila še šest trupelc v cisterni, ki se je nahajala v garaži.

Tožilstvo je za 51-letnico zahtevalo 18-letno zaporno kazen, a ji je sodišče kazen prepolovilo, ker je njen zagovornik uspel dokazati, da ima psihološke težave in da trpi za nevrozo.

Po sodbi v objem družine, nato v zapor

Cotterezova je po obsodbi objela svojega moža in dve hčeri, 28-letno Emeline in 27-letno Virginie. Obe sta sodišče prosili naj mame ne pošlje nazaj v zapor.

Za zapahi je namreč po začetku preiskave preživela dve leti, leta 2012 pa so jo izpustili na prostost.

Dominique Cottrez | Avtor: Profimedias Profimedias

Njena zagovornica Marie-Helene Carlier poudarja, da so jo povsem potrle kritike babice, ki je pomagala pri njenem prvem porodu. Dejala ji je namreč, da se je preveč zredila. "Nikoli nismo zahtevali oprostilne sodbe," je še poudarila.

Cottrezova je lahko skrivala svojo nosečnost pred zdravniki in družino predvsem zaradi njene debelosti – med nosečnostjo je namreč tehtala tudi 130 kilogramov.

"Vse to sem storila sama, priznam," je povedala na sodišču in namignila, da je njen mož najverjetneje slutil kaj se dogaja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:11 03.julij 2015.

    A sploh kater morilec dobi polno kazen al je vedno neko psihološko-bolezensko ozadje za tem? Mislm že po definiciji je morilec bolan človek zato ne vem zakaj se mu zmanjšuje kazen zarad bolanosti?