Šport
43 ogledov

Francozom grozi teroristični napad

vojak rio de janeiro EPA
Francoski olimpijski odpravi na prihajajočih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru grozi nevarnost terorističnega napada, poroča tiskovna agencija AFP.

Francosko ekipo za avgustovske olimpijske igre v Riu de Janeiru naj bi v Braziliji napadli teroristi, je v uradnem dokumentu zapisal prvi mož vojaške obveščevalne službe Christophe Gomart. V njem je še zapisal, da napad načrtuje Brazilec, poročajo agencije.

Načrt terorističnega napada je Gomart razkril na zasedanju parlamentarne komisije maja. V delu poročila, ki je postal javen ta teden, je razložil načrt napada, ki so mu ga razkrili francoski partnerji.

Francoske oblasti domnevnega napada še niso komentirale, brazilske pa trdijo, da Francozi z njimi še niso stopili v stik, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

''Mi nismo izvor vir teh informacij in tudi brazilska obveščevalna služba o tem ni bila obveščena,'' je za AFP povedal neimenovani vir brazilskih oblasti.

V Riu bo za nemoten potek dogodkov skrbelo 85.000 članov varnostnih služb; 47.000 policistov in 38.000 vojakov, ki bodo skrbeli za varnost 10.500 športnikov, uradnikov, novinarjev in turistov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.