Šport > Nogomet
58 ogledov

Franz Beckenbauer: "Blatter ni kriv vsega"

Sepp Blatter in Franz Beckenbauer EPA
Medtem ko je večina nogometnega sveta predsedniku Fife obrnilo hrbet, Franz Beckenbauer opozarja, da se Blatterja ne more kriviti za vse, kar se je v zadnjih tednih odkrilo o Fifi.

Nekdanji nemški nogometaš in trener Franz Beckenbauer se je postavil v bran predsedniku Fife Seppu Blatterju. Beckenbauer je v intervjuju za nemški časopis Braunschweiger Zeitung, opozoril, da se Blatterja, ki je pred enim tednom napovedal svoj odstop, ne sme kriviti za vse negativno, kar se dogaja v nogometu in s Fifo.

"Zavračam mišljenje, da je Blatter kriv vsega slabega, kar se dogaja v nogometu in Fifi. Na svetu je na tisoče nogometnih uradnikov. Blatter ni odgovoren za vsako njihovo dejanje," je povedala nogometna legenda Beckenbauer. Nekdanjega nogometaša so leta 2014 za tri mesce izključili iz Fife, ker ni želel odgovarjati na vprašanja v povezavi s koruptivnimi dejanji pri dodeljevanju svetovnih prvenstev Rusiji in Katarju.

Vsekakor pa Beckenbauer meni, da je bila Blatterjeva odločitev za odstop s čela svetovne nogometne zveze pravilna: "Pravilno je, da se umakne in se znebi pritiska, ki se je v zadnjih letih zaostroval." Blatter in Beckenbauer sta že dolga leta nogometna sopotnika. "Povezuje naju tesno prijateljstvo," je povedal Beckenbauer in dodal, da se to tudi v teh težkih časih ni spremenilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.