Šport
20 ogledov

Freund na večmesečni počitek

severin freund EPA
Severina Freunda, najboljšega nemškega skakalca in glavnega rivala Petra Prevca, po operaciji kolčnice čaka večmesečna rehabilitacija.

Nemški smučarski skakalni zvezdnik Severin Freund, ki je v minuli zimi osvojil drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala za Petrom Prevcem, bo moral po operaciji kolčnice počivati več mesecev.

Po artroskopski operaciji, ki so jo opravili v sredo v Münchnu, osemindvajsetletnik približno štiri mesece ne bo mogel skakati, je sporočila Nemška smučarska zveza.

Freund, ki se je poškodoval med padcem na novoletni turneji štirih skakalnic v Innsbrucku, se je dlje časa pritoževal zaradi bolečin in težav pri gibanju v kolku. "Stanje se ni popravilo niti v premoru po sezoni. Nasprotno. Bolečine so se še povečale in po posvetu z reprezentančnim zdravnikom Markom Dorfmüllerjem smo sprejeli odločitev za operacijo, ki bo edina lahko odpravila vzroke bolečin," je dejalnekdanji zmagovalec skupnega seštevka za svetovni pokal (2014/2015).

V naslednji zimi bo glavno tekmovanje svetovno prvenstvo, Freund pa bo branil naslov na veliki skakalnici. "Zdaj me čaka najprej rehabilitacija, potem pa trdo delo na treningih, da bom v dobri formi v zimi svetovnega prvenstva," je dodal Freund.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.