Magazin > Lepota & telo
566 ogledov

Frizer slavnih: Strigli smo se pri Louiju Ferryju

Loui Ferry
1/13
Saša Despot
Loui Ferry, 24-letni Štajerec, ki v Los Angelesu ureja pričeske največjim zvezdam iz sveta zabave, je za naš portal med intervjujem pokazal svoje veščine in uredil tudi našo novinarko.

Že lansko leto smo na našem portalu spoznali mladega Louija Ferryja. Slovenca, ki mu je v zgodnjih dvajsetih uspel veliki met. Loui je namreč od majhnega sanjal, da bi postal vrhunski frizer in da bi se s tem lahko preživljal. To mu je tudi uspelo. Zanj je urejanje največjih zvezdnikov iz sveta filma, glasbe in mode postal del vsakdanjika. Koga vse je že urejal in kaj pravi na pričesko Donalda Trumpa, si lahko preberete v spodnjem intervjuju, ki je nastal med tem, ko sem se sama prepustila mojstru pričesk.

Začniva z najbolj aktualno temo trenutno. Kaj praviš na pričesko Donalda Trumpa?
(smeh) Glede na to, da je star 70 let, njegova pričeska deluje zahtevna za izvedbo vsako jutro. Če se moram odločiti, ali frizura izgleda dobro ali malo manj dobro, bi rekel, da malo manj dobro.

Kako bi ga ti uredil?
Definitivno bi ga ostrigel na kratko. Na kratko, lepo urejeno, poslovno pričesko.

Barva?
Rjava. Definitivno ne ta, ki jo ima zdaj.

Kaj pa praviš na Melanio in njeno pričesko?
Melanio vidim kot najbolj hudo prvo damo v zgodovini Amerike, tako da ji lahko dam samo komplimente. Kar se tiče pričeske pa lahko rečem, da je vedno urejena, lepo oblikovana, vedno skladna z njenim videzom.

Bi kaj spreminjal?
Ne bi spreminjal, bi pa si jo želel urediti.

Katere zvezdnice si že urejal?
Kim Kardashian, Kendall Jenner, Jason Derulo, Britney Spears, dekleta iz skupine Fifth Harmony, Evo Longorio, Heidi Klum, Rihanno, Mary J. Blige, Justina Bieberja …

Kdo od njih te je najbolj navdušil?
Eva Longoria mi je bila do zdaj najbolj všeč, ker je zelo profesionalna. Ve, kaj dela, ve kaj je modno in ve kako je ona videti najlepše in najbolj uglajeno.

Je imel kakšen zvezdnik kakšne prav posebne zahteve?
Glede frizure ne. Če njihova želja ni najboljša, jim to dam vedeti in jih vprašam, ali želijo biti srečni ali hočejo imeti prav. Če mi zaupajo, ker mi tudi morajo in tudi mi zaupajo, mi na koncu vedno rečejo: "I wanna be happy and look beautiful!" (op. a. Hočem biti srečna in lepa!). Od tu naprej pa lahko delam, kar želim.

Si s kakšnim od njih stkal prijateljske vezi ali je to le poslovno sodelovanje?
V glavnem z dekleti iz Fifth Harmony, Lauren je carica!

Če prav vem, so one tvoje redne stranke, kajne? Imaš še kakšne redne stranke ali so to le priložnostna dela?
Ja, res je ja. Ko sem tam so one redne stranke in pevka Rachel Platten. To je to. Redne stranke je mišljeno, da jih friziram enkrat na deset dni, sicer jih friziram enkrat na mesec.

Je mogoče še kdo, poleg Melanie, ki bi si ga želel frizirati?
Angelino Jolie. To je neka otroška želja, od nekdaj mi je bila huda bejba, kakorkoli in kjerkoli.

Kako nekdo, ki je tako mlad kot ti, uspe v tem svetu? Kakšna je pot?
Ko sem bil majhen, sem vedel, da želim biti frizer, ko sem odrasel sem vedel, da hočem biti dober frizer, zdaj pa želim biti vrhunski frizer in to tudi sem. Odločil sem se, da bom tam, kjer sem danes in to mi je uspelo. Je pa res, ker sem celo življenje jecljal (in še) in zgledam drugače kot naj bi bili neki standardi. Zato sem raje dal več energije v roke kot, da bi dal energijo v to, kako govorim, na primer. S tem razlogom so me povabili tudi na Tedx v Ljubljani, ker me to ni oviralo in sem dosegel svoje cilje.

Je samozavest kaj zrastla, odkar si uspel poslovno?
Dala je nek priokus moji samozavesti.

Dobro, še vedno ne vem, kako si prišel do tega … Kakšna je bila tvoja pot?
Ja, seveda. Najprej sem dobil naslovnico revije Salon. Potem sem šel delati z Angelom Seminarajem v Miami na Florido. Potem sem se preselil nazaj v Slovenijo in nato v London. Ker sem človek, ki ima rad izzive, sem bil tri leta tam, potem sem bil v Milanu, New Yorku, Parizu, zdaj sem v Los Angelesu … Mislim, da je pomembno, da ženeš samega sebe dalje in da si dober frizer, je pomembno, da imaš vse v kompletu. Dobrih frizerjev je ogromno. Takšnih, ki imajo vse, torej, da so komunikativni, da ponujajo nekaj drugačnega, da znajo delati … Takšnih pa ni veliko.

Si pa tako daleč prišel le z znanjem? Ali so bile kakšne veze?
Vse sem ustvaril sam. V Londonu sem službo našel tako, da sem z življenjepisom šel od vrat do vrat. Vse sem si sam našel in se vse sam zmenil. Vse se da, če hočeš.

Kako to, da si prišel v Ljubljano?
V Slovenijo sem prišel za nekaj časa, nisem se vrnil za nedoločen čas. Želim pa si, da bi bile tudi Slovenke in Slovenci urejeni po standardih, ki jih nudi tujina.

Se vračaš v Los Angeles?
Vračam se v LA, definitivno. Še vedno bom del tega sveta tukaj in del tistega, hollywoodskega sveta. V načrtu imam še kar nekaj stvari.

V salonu, kjer delaš, si samo ti? Boš imel vajence?
Tukaj bom delal samo jaz. So pa vsi, ki se počutijo dovolj sposobne, dobrodošli, da napišejo mail in da se javijo.

Nam zaupaš cenovni rang urejanja pri tebi?
Cena ženskega striženja je optimalna in primerna kvaliteti, tako kot tudi moška. Menim, da nisem nek najdražji, ker ni cilj , da bi si s cenami nabijal ego. Jaz v LA-ju za striženje dobim več, seveda. Nima pa smisla, da tukaj v Ljubljani dajem ne vem kakšne cene. Cilj je ponuditi neko optimalno, sprejemljivo ceno.

Komentarjev 6
  • maresem 08:01 22.november 2016.

    Stara boljša.

  • vodice 20:02 21.november 2016.

    Meni osebno je bila novinarka boljša z dolgimi lasmi.

  • KOJAK 11:17 21.november 2016.

    FAK a je to sploh ista oseba, mater kaka preobrazba!