Šport
64 ogledov

Furija razbila Turčijo

Euro 2016, Španija, Turčija
1/10
EPA
Po razburljivi tekmi med Hrvaško in Češko so se v skupini D pomerili še Španci in Turki. Furija je bila prepričljivo boljša od tekmecev.

Španski nogometaši so se v zadnjih minutah prve tekme rešili proti Češki, ko je dvakratnim zaporednim evropskim prvakom zmago s strelom z glavo prinesel Gerard Pique. Manj uspešni so bili Turki, ki so bil slabši od Hrvatov.

Tokrat so Španci prvič zapretili v šesti minuti, ko je streljal Alvaro Morata, a je njegov strel zaustavil vratar Volkan Babacan. Pet minut kasneje je po desni strani prodiral Jordi Alba in nato poslal lepo podajo pred gol, kjer pa je žogo pred Morato izbil branilec Hakan Balta ter pri trem oplazil vratnico svojega gola. Po kotu je bil na sedmih metrih povsem sam Pique, ki je strel z glavo najprej poslal v tla, okroglo usnje pa je nato končalo nad prečko.

Na drugi strani igrišča je do strela prišel Hakan Çalhanoğlu, a je bil nenatančen z 20 metrov, enako pa je kasneje ponovil tudi ob poizkusu s prostega strela še z deset metrov večje oddaljenosti. V 27. minuti je nevarno poizsil španski reprezentant Nolito, ki pa ni našel cilja tudi nekaj minut kasneje, ko je slabo zadel žogo po podaji Juanfrana v kazenski prostor z desne strani.

V 34. minuti pa je turška obramba le klonila. Po predložku Nolita je visoko skočil Morata in žogo poslal mimo povsem nemočnega Babacana. To je bil njegov četrti zadetek v 11. nastopu za furijo. Španski navijači se še niso umirili, ko je mrežo Turkov zatresel še Nolito. Cesc Fabregas je poslal žogo preko obrambe, Mehmet Topal je znova slabo posredoval, žogo je z glavo le ustavil za strel napadalca napadalca Celta, ki jo je s prve poslal čez golovo črto.

Morata in Nolito sta postala 34. in 35. španski strelec na evropskih prvenstvih, s tem pa je furija na lestvici po številu različnih strelcev prehitela Nemčijo. Do konca prvega polčasa so bili branilci lovorike še naprej nevarnejši, a do pravega strela niso več prišli.

Že na začetku drugega dela je Španija postala prva reprezentanca, ki je na tokratnem evropskem prvenstvu dosegla tri zadetke na eni tekmi. Andres Iniesta je poslal žogo do Albe, ta je bil najverjetneje v prepovedanem položaju, a tega srbski sodniki niso opazili, bočni branilec pa je nato nesebično zaposlil Morato, ki je žogo porinil mimo Babacana za 3:0.

Na drugi strani je do strela z ugodnega položaja prišel Burak Yilmaz, vendar je žogo poslal preko gola. Veliko več Turki svojim navijačem niso ponudili, ti so z žvigi 'nagrajevali' predvsem svojega prvega zvezdnika Ardo Turana. Tudi Španci so precej stopili s stopalke za plin in le še mirno pripeljali dvoboj proti koncu. V 88. minuti je imel na nogi častni zadetek za Turke Olcay Sahan, ki je prišel sam pred Davida de Geo, a mu ni uspelo sprožiti pravega strela.

Euro 2016, skupina D, 2. kolo:

Španija : Turčija  3:0 (2:0)
Morata 34., 48., Nolito 37.

Lestvica:

1. Španija        2 2 0 0 4:0 6
2. Hrvaška       2 1 1 0 3:2 4
3. Češka         2 0 1 1 2:3 1
4. Turčija         2 0 0 2 0:4 0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.