Šport
14 ogledov

Oblak obdržal neodločen izid

Jan Oblak, Gareth Bale EPA
V Madridu sta se velika mestna tekmeca razšla brez zadetkov, eden najboljših na zelenici pa je bil slovenski vratar Atletica jan Oblak. Juventus je z 1:0 premagal Monaco.

Jan Oblak je poskrbel, da četrtfinalni obračuni v najprestižnejšem klubskem tekmovanju ne bodo minili brez slovenske udečežbe. Trener Diego Simeone ga je po dobrih predstavah v zadnjem času postavil v prvo enajsterico Atletica, čeprav se je v kader colchonerosov po poškodbi že vrnil Miguel Ángel Moyà.

Oblak prvi mož domačih

Že na začetku četrte minute se je Škofjeločan izkazal z izjemno obrambo, ko ga iz oči v oči ni uspel premagati uradno najdražji nogometaš na svetu Gareth Bale. Valižan je prišel sam pred Oblaka po hudi napaki Diega Godína, ki je zgrešil žogo. V 9. minuti je slovenski vratar zaustavil še poizkus Cristiana Ronalda, ki je z velike razdalje nevarno streljal s prostega strela.

Atletico je bil še naprej v podrejenm pložaju, žogo so imeli njegovi nogometaši v posesti le 35 odstotkov, njihov najboljši mož na zelenici pa je bil še naprej Oblak. Ta je v 31. minuti dobil še drugi dvoboj z Balom. Slednji je nevarno streljal s precejšnje oddaljenosti, žogi pa je pot v spodnji desni kot preprečil slovenski čuvaj mreže.

Ta je pet minut kasneje v obup spravil še Jamesa Rodrígueza, Kolmbijec je zvito poizkusil s kakšnih 18 metrov. Tudi ta strel je šel v Oblakov levi spodnji kot. Na drugi strani je s podobne razdalje sprožil Antoine Griezmann, a ob prvem strelu domačih na tekmi Iker Casillas ni imel pretirano težkega dela.

Luka Modrić je nato streljal čez gol, Oblak pa je v 43. minuti izjemno zaustavil še strel z Rodrígueza s sedmih metrov. Vezist je sicer poizkusil precej z leve strani. Oblak je v prvem polčasu zbral šest obramb, dvakrat pa so gostje sprožili tudi mimo vrat. Domači so streljali dvakrat, po enkrat na in mimo gola. Real Madrid v Ligi prvakov prvič ni zadel v prvem polčasu po lanskem finalu proti istemu tekmecu.

Nekoliko manj posla za Škofjeločana

Gostitelji so nekoliko bolje odprli drugi polčas. V 49. minuti je po predložku Juanfrana z ugodnega položaja z glavo poizkusil Arda Turan, a je žoga poletela mimo gostujočega okvirja vrat. V 57. minuti je zanesljivo znova posredoval vratar Atletica, tokrat je zaustavil strel Tonija Kroosa. Ducat minut kasneje so gostje nevarno kombinirali v kazenskem prostoru colchonerosov, a so domači branilci naposled le uspeli blokirati poizkus Ronalda.

Na koncu tudi pritisk Atletica

Atletico se je še bolj osredotočil na obrambo, v 80. minuti pa so domači vseeno izpeljali nevarno akcijo. Po dolgem slalomu je Turan s podajo iskal Kokeja, ki pa mu ni uspelo priti do žoge. Že minuto kasneje je po gneči v Realovem kazenskem prostoru okroglo usnje preko gola poslal Godín.

Modrić je še enkrat streljal čez prečko, na drugi strani pa so domači v 87. minuti zahtevali enajstmetrovko po trku Sergia Ramosa in Fernanda Torresa, a je piščalka ostala nema. Casillas je nato slabo lovil žogo, a ga je z izbijanjem žoge v kot rešil Raphaël Varane. Po kotu je Casillas zaustavil strel Maria Suáreza, z neposredne bližine pa je žogo v gol hotel preusmeriti še Raúl GarcíaMario Mandžukić je z dobre pozicije nastreljal Varana, francoski branilec pa je z visokim skokom v sodnikovem podaljšku žogo še enkrat izbil pred hrvaškim napadalcem. 

Atletico je prvič v zgodovini nanizal sedem tekem brez poraza proti mestnemu tekmecu, zmagal je na štirih dvobojih, trikrat pa je remiziral.

Juve z minimalno zmago

Juventus je bil na drugem dvoboju velik favorit na dvoboju z Monacom, a nekaj časa ni kazalo na uspeh Torinčanov. Še zlasti v drugi polovici prvega polčasa so imeli več od igre nogometaši iz kneževine, Gianluigi Buffon je moral tako zaustaviti strel Yannicka Ferreira-Carrasca, projektil Layvina Kurzawe pa je zletel čez vrata. Na celotni tekmi je francoski prvoligaš sprožil 16-krat, domačini pa so zbrali tri strele manj.

Odločitev je sicer padla v 57. minuti. Andrea Pirlo je z dolgo podajo povzročil kaos v monaški obrambi, Ricardo Carvalho pa je v kazenskem prostoru podrl Álvara Morato. Arturo Vidal je bil nato zanesljiv z bele točke.

Z izenačenjem je nato z bombo od daleč zagrozil Geoffrey Kondogbia, Dmitar Berbatov pa je takoj po vstopu v igro z glavo po kotu streljal tik nad prečko domačega gola. Na drugi strani je Fabinho v zadnjem hipu preprečil, da bi po predložku Stephana Lichtsteinerja do žoge prišel Morata, lepo priložnost pa je do konca tekme s strelom v zunanji del mreže zapravil Carlos Tévez.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Atletico Madrid : Real Madrid  0:0

Juventus : Monaco  1:0 (0:0)
Vidal 57./11-m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.