Slovenija
15 ogledov

Gadafi Pahorju podaril dve kameli

Gadafi pogosto razburja mednarodno javnost. Tudi z nedavnim govorom na Generalni Žurnal24 main
Borut Pahor se je vendarle srečal z libijskim voditeljem Moamrejem Gadafijem.

Obisk je trajal sicer le deset minut, kontroverzni libijski voditelj pa je Pahorju ob koncu podaril dve kameli. Premier je v zameno podaril lipicanca po imenu Napolitano, vendar je Gadafi tokrat lahko videl le sliko konja. Kameli sta sicer osebno darilo. Gadafi je Pahorja sprejel v svojem šotoru v savani, piše dnevnik.si.

Ob obisku je Pahorja spremljal libijski premier Bagdadi al Mahmud. Libijskega voditelja sta seznanila s predhodnimi gospodarskimi sporazumi, ki jih je ta pohvalil.

Sprejem, za katerega vse do konca ni bilo jasno, ali bo do njega prišlo, je zelo pomemben. Gadafi je tisti, ki da v svoji državi (Libijo vodi že 40 let) končni pečat na vsako pomembno odločitev.

Poudarek na gospodarskem sodelovanju
Pahor danes zaključuje dvodnevni uradni obisk v Libiji. Spremljala sta ga minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in minister za promet Patrick Vlačič ter močna gospodarska delegacija. Nagovoril je sodelujoče na slovensko-libijski poslovni konferenci. Premier je danes tudi položil venec na spomenik padlim Libijcem med italijansko okupacijo in med ameriškim napadom leta 1986. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.