Šport > Košarka
9 ogledov

Zmaji popili Laško, polom Hopsov, zanesljiva Krka

Union Olimpija Krka liga ABA derbi dvorana Stožice Gailius pogled oči smeh SPS/ABA
Union Olimpija je s prebujenim Deividasom Gailiusom v sedmem krogu lige Telemach premagala Zlatorog in malce zmanjšala pritisk na trenerja Aleša Pipana (93:64). Hopsi so v Domžalah klonili s kar 47 točkami razlike (94:47), Krka je bila zanesljiva proti Rogaški (56:80).

Košarkarji Uniona Olimpije so se ta teden vrnili v zmagovalne tirnice. Potem ko so v sredo v Rogaški Slatini prekinili niz treh porazov, so v sedmem krogu lige Telemach za prvaka v Stožicah premagali Laško z 29 točkami razlike.

Zeleno-beli so Laščane nadigrali že na prvi tekmi (90:60), tudi tokrat pa je bilo vprašanje zmagovalca rešeno dokaj hitro. Domači igralci so namreč po nizu slabih rezultatov in stresni zadnji tekmi proti Rogaški, ki so jo dobili z vsega točko prednosti, že v uvodu krenili ambiciozno ter si do velikega odmora priigrali dovolj prednosti (41:24) za mirno nadaljevanje.

Odlično partijo je prikazal Deividas Gailius, ki je v 22 minutah na parketu dosegel 27 točk ali več kot na vseh prejšnjih tekmah lige Telemach skupaj. Met iz igre je imel 7:10, proste mete je izvajal 12:13, zbral pa je še pet skokov (indeks 28). Dino Murić je prispeval 13 točk (met iz igre 6:9), dvanajst pa Alen Omić. Na drugi strani je do dvomestnega števila točk prišel le Robert Abramovič (12).

Hopse v Domžalah ujela realnost

Po senzacionalnih zmagah najprej v Ljubljani proti Unionu Olimpiji in v prejšnjem krogu v Novem mestu s Krko se Hopsi v dvoboju s Heliosom niso znašli in doživeli visok poraz. Podobno kot na prvi tekmi na Polzeli so imeli Domžalčani vse niti igre v svojih rokah in na koncu slavili s kar 47 točkami prednosti, kar je zmaga z najvišjo razliko v tej sezoni lige Telemach.

Pred približno tisoč gledalci v dvorani Komunalnega centra so si Domžalčani enakomerno razdelili učinek v napadu - največ točk sta dosegla Igor Marić (18) in Blaž Mahkovic (14), pri gostih pa je iz sivega povprečja izstopal le Aleksis Wangmene z 12 točkami in petimi skoki.

V zadnjih treh krogih, ki bodo odigrali v šestih dneh, bodo Polzeljani gostili Union Olimpijo ter Zlatorog, vmes bodo gostovali pri Rogaški, Helios pa v naslednjih dveh krogih čakata gostovanji pri Unionu Olimpiji ter Krki, v zadnjem krogu, 28. aprila, pa domača preizkušnja z Rogaško.

Sani blestel v Rogaški

Po šokantnem porazu sredi tedna proti Hopsom, in to doma z dvajsetimi točkami razlike, so štirikratni zaporedni državni prvaki iz Novega mesta v Rogaški Slatini zaigrali kot je treba, ter načrtovano vpisali šesti par točk, ki jih ohranja na vrhu razpredelnice. Rogaška na drugi strani je, potem ko je bila deset tekem zaporedoma doma nepremagana, izgubila tretjo tekmo v nizu pred domačimi gledalci. V desetih dneh je klonila proti Heliosu, Unionu Olimpiji ter Krki.

Najvišji poraz je Rogaška doživela ravno proti Novomeščanom. S Heliosom je izgubila za štiri točke, z Ljubljančani zgolj za eno, Krka pa je bila boljša z 80:56.

Glede na motivacijo varovancev Aleksandra Džikića je bilo vprašanje okoli zmagovalca rešeno že pred odmorom. Dvomestna prednost je bila za izkušene goste, ki so sicer nastopili brez Eda Murića in Malcolma Armsteada, dovolj visoka za mirno nadaljevanje. Igralec tekme je bil Sani Bečirović, ki je dosegel 17 točk, ujel osem žog in imel pet podaj (indeks 25).

Liga Telemach za prvaka, 7. krog, rezultati:

Union Olimpija : Zlatorog 93:64 (17:11, 41:24, 65:43).
Gailius 27, Murić 13, Omić 12; Abramovič 12, Samojlović in Milošević 9.

Rogaška : Krka 56:80 (14:20, 23:37, 44:60)
Čebular 15, Koštomaj 12; Bečirović 17 (8 sk., 5 as.), Buljan in Lapornik po 13.

Helios Domžale : Hopsi Polzela 94:47 (23:17, 50:23, 65:37)
Marić 18, Mahkovic 14; Wangmene 12 (5 sk.)

Lestvica: 1. Krka 13 točk, 2. Helios Domžale 12, 3. Union Olimpija 11, 4. Hopsi Polzela 10, 5. Zlatorog Laško 9, 6. Rogaška 8.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.