Šport
39 ogledov

Gajser: Hvala tudi navijačem v Sloveniji

Tim Gajser Saša Despot
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na peti postaji prvenstva vnjižil novo zmago. V elitnem razredu MXGP je v prvi vožnji osvojil drugo mesto, v drugi pa je bil najhitrejši, kar ga je skupno na dirki pripeljalo na najvišjo stopničko.

Gajser je v Mehiko prišel v odlični formi in z dobro popotnico. Na prejšnji dirki v Argentini pred tednom dni se je močno približal vodilnemu Febvreju v skupnem seštevku SP.

Gajser je na dirki v Patagoniji zmagal, z drugim uspehom v sezoni pa se je francoskemu tekmecu približal le na tri točke zaostanka.

Najboljši je bil nato tudi v kvalifikacijah, tako da si je lahko za start prvi izbral svoj položaj. Na začetku prve vožnje sicer ni bil prvi, sprva je vozil na drugem in tretjem mestu, potem pa je, ko je po nekaj krogih prehitel Jevgenija Bobriševa, pospešil in videti je bilo, da bo imela dirka podoben scenarij kot njegova zadnja vožnja v Argentini, ki jo je gladko dobil.

Premagal tudi tehnične ovire

A sredi dirke se je znašel v težavah, Febvre, ki se je moral prebijati s petega mesta, pa se mu je povsem približal. Nekaj krogov je imel precej boljše čase, za nameček pa je Gajser še poškodoval motor in odlomil stransko plastično zaščito, ki ga je nato motila med vožnjo. Vse to je pomenilo, da ni mogel odbiti napada Febvreja, Francoz pa je nato dokaj zanesljivo končal na prvem mestu. Tretji je bil Nemec Maximilian Nagl.

Gajser je v nadaljevanju začel še odločneje; po startu je v drugi vožnji potreboval le en ovinek, da je bil prvi, vodstva pa ni več spustil iz rok. Kolikor toliko blizu je bil le Febvre, Slovenec in Francoz pa sta vozila svojo dirko, saj so drugi tekmeci zaostajali iz kroga v krog. Prednost Gajserja je kmalu narasla na deset sekund in več, saj se je Febvre zadovoljil z zanesljivimi 22 točkami in ubranjenim vodstvom v skupnem seštevku. Daleč za Gajserjem (+ 27 sekund) in tudi za Francozom je bil tretji Nagl, ki je tako tudi skupno končal kot tretji.

"Super, zelo sem zadovoljen s celotnim koncem tedna. Spet sem dobil kvalifikacije, že prva vožnja ni bila slaba, a sem imel nekaj tehničnih težav. V drugi sva imela z Romainom dober boj, tudi on je vozil v dobrem ritmu, tako sva se lepo borila. Hvala vsem, moji ekipi, očetu, družini in tudi navijačem doma v Sloveniji," je dejal dobro razpoloženi zmagovalec mehiške dirke.

Tri točke razlike

Tudi v skupnem seštevku sta današnja tekmeca z vrha povsem skupaj, saj je razlika med njima le tri točke, 219-216, v vodstvu pa je še vedno Febvre.

Dirkači se po krajši turneji onstran Atlantika vračajo v Evropo, kjer bo 1. maja naslednja preizkušnja v latvijskem Kegumsu. Že prej, 24. in 27. aprila, pa bosta na sporedu še dve domači dirki državnega prvenstva v Slovenskih Konjicah in Semiču.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:56 18.april 2016.

    Tim Gajser je v svetu motokrossa enak našemu Petru Prevcu na smučeh ! Bravo !