Šport > Moto športi
126 ogledov

Gajser ima večje težave kot so mislili

Tim Gajser AP/AMZS
Tim Gajser ima zlomljeno lopatico in bo moral izpustiti vsaj dirko državnega prvenstva.

Svetovni prvak v elitnem razredu motokrosa Tim Gajser je imel v zadnjem času obilico težav s padci, vozil je z velikimi bolečinami, nazadnje pa bil prisiljen izpustiti preizkušnjo za Veliko nagrado Fancije.

Gajser je najprej grdo padel na dirki svetovnega prvenstva v Latviji, za tem pa še v Nemčiji. Pretekli vikend je odpovedal nastop na dirki svetovnega prvenstva v Franciji in se je odpravil domov na podrobne preiskave. Pregled pri uradni zdravniški službi na dirki namreč ni pokazal zlomov in Gajser je zato v Nemčiji tekmoval v neznosnih bolečinah. Šele podrobni pregledi v mariborskem UKC so razkrili pravo razsežnost poškodbe, zlom lopatice.

"Ne morem verjeti, v Nemčiji so nam pri zdravniški službi na dirki po opravljenem rentgenu zatrjevali, da nič ni zlomljeno in smo Tima poslali na start. Bilo mi je čudno, da ima take bolečine. Zdaj pa izvemo, da gre za zlom. Na tako zahtevni progi je tekmoval z zlomljeno lopatico, sploh ne upam pomisliti, kako bi se lahko stanje poslabšalo. Če bi to vedeli že prej, Tim v Nemčiji ne bi tekmoval, ampak bi takoj začeli sanirati poškodbo," je pojasnil oče in trener Bogomir Gajser.

Gajser je ob pomoči mariborskih strokovnjakov ta teden začel z okrevanjem. Kako dolgo bo trajalo, pa za zdaj še ni znano in zato tudi njegov nastop na naslednji dirki svetovnega prvenstva, ki bo 11. junija v Rusiji, ostaja vprašljiv. "Zdravje je na prvem mestu in lahko se zgodi, da bomo dirko v Rusiji izpustili. Vse bo znano konec prihodnjega tedna, ko bova s Timom videla, kako napreduje okrevanje," je še dodal Bogomir Gajser.

Gajser je ob vseh težavah s prvega padel na četrto mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Antonio Cairoli je prvi s 347 točkami, drugi je Gautier Paulin z 297 točkami,  Clement Desalle je pri 289 točkah. Gajserja je po točkah (261) ujel tudi Jeremy van Horebeek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.