Šport
71 ogledov

Gajser izpušča dirko v Franciji

Tim Gajser AP/AMZS
Tim Gajser ne bo nastopil na današnji preizkušnji za Veliko nagrado Francije.

"Po nekaj pregledih včeraj in danes je HRC sprejel težko odločitev, da umakne Tima Gajserja z dirke. Takšni odločitvi so botrovale bolečine, ki jih Tim čuti v poškodovanei rami med dirkanjem," so o nenastopu Tima Gajserja v francoskem Erneeju zapisali pri Hondi.

Svetovni prvak se vrača v Slovenijo, kjer bo sledil podrobnejši pregled. "Ne morem izraziti razočaranja, ki ga čutim, ker danes ne bom mogel nastopiti. Ni v moji naravi, da bi se vdal, navijačem pa obljubljam, da se bom vrnil čim prej in bil pri tem še močnejši," pa je dejal trenutno drugi v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. To se bo po današnjih vožnjah zagotovo spremenilo.

Antonio Cairoli, v kvalifikacijah je bil šesti, ima v SP na prvem mestu 305 točk, drugi je Gajser z 261, po zadnji dirki v Nemčiji pa se mu je močno približal še Francoz Gautier Paulin, ki jih ima 260.

"To ni odločitev, ki bi jo sprejeli zlahka, a smo upoštevali zdravniška navodila. Zato smo bili prisiljeni umakniti Tima z dirke. Seveda je varnost in zdravje dirkača na prvem mestu. Tim se je mučil na včerajšnjih kvalifikacijah," je odločitev pojasnil še generalni menedžer ekipe HRC Roger Harvey. Gajser je v kvalifikacijah osvojil 28. mesto.

Poleg Gajserja bodo zaradi poškodb manjkali tudi preostali Slovenci. Klemen Gerčar je prestal operacijo kolena in bo manjkal več mesecev, Peter Irt po padcu v Veliki Britaniji tudi še ni nared, prav tako pa ne njegov brat Jernej Irt, ki si je na prejšnji dirki SP v Nemčiji izpahnil ramo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.