Šport
59 ogledov

Gajser napovedal še en vrhunski rezultat

Tim Gajser VN Argentine Facebook
Slovenski motokrosist Tim Gajser nadaljuje serijo odličnih predstav na dirkah najvišje ravni.

Na sobotnih kvalifikacijah pred peto postajo sezone svetovnega prvenstva je bil Tim Gajser v mehiškem Leonu v elitnem razredu MXGP najboljši, s čimer je ponovil dosežek s prejšnje dirke v Argentini. S tem je napovedal novo vrhunsko uvrstitev.

Dirka bo na sporedu danes zvečer po slovenskem času, Gajser pa je bil v kvalifikacijah najboljši pred Italijanom Antoniom Cairolijem in Nemcem Maximilanom Naglom. Takšen je bil tudi vrstni red zadnje dirke pred tednom dni v Argentini, po kateri se je Gajser močno približal vodilnemu v skupnem seštevku.

Francoz Romain Febvre, v sobotnih kvalifikacijah je bil peti, ima namreč po štirih dirkah 172 točk, le tri več kot zmagovalec dveh dirk v sezoni Gajser. Tretji je Cairoli s 144 točkami.

Prva vožnja elitnega razreda MXGP se bo v Leonu začela ob 20. uri po slovenskem času, druga pa ob 23. uri (prenos na Šport TV).

.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.