Šport
23 ogledov

Gajser po naslov s sedmega mesta

Tim Gajser Profimedias
Slovenski motokrosist Tim Gajser je v kvalifikacijah za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva MXGP v Assnu zasedel sedmo mesto.

Tim Gajser, skupno vodilni tekmovalec MXGP, si lahko v nedeljo že zagotovi naslov svetovnega prvaka, če bo dirko končal pred Italijanom Antoniem Cairolijem. Ta je bil v kvalifikacijah prepričljivo najhitrejši. Slovenski motokrosist je sicer dejal, da se z bojem za naslov svetovnega prvaka še ne obremenjuje, vendar pa v Assnu marsikdo že napoveduje, da bo Gajser že v nedeljo osvojil lovoriko.

Najboljši Slovenec je imel v kvalifikacijah nekaj manjših težav. Začel ni najbolje, v uvodnih krogih je bil sedmi. Ko pa je pridobil mesto in je kazalo, da bo še napredoval, je padel in izgubil tri mesta. Do konca kvalifikacijske dirke se je boril s progo in konkurenti ter si za jutrišnjo dirko zagotovil sedmo startno mesto. Zadovoljen je bil predvsem s svojimi časi, zato si na dirki obeta višjo uvrstitev.

Prva vožnja dirke bo ob 14. uri, druga ob 17. uri.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.