Šport
63 ogledov

Gajser razkril, kje bo dirkal prihodnje leto

Tim Gajser VN Francije MXGP Hondaproracing.com
Najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser, svetovni prvak v razredu MXGP, je napovedal, da prihodnjo sezono ostaja v Evropi, čeprav je dobil več ponudb iz ZDA.

Kot je povedal Gajser, je bil najtežji del letošnje sezone, v kateri je zbral 731 točk, zadnji, medtem ko je bil začetek najlažji, saj je odlično opravil priprave in v Katar prišel dobro pripravljen. Takrat si nihče razen njegovega očeta in mentorja ni upal napovedovati osvojitve lovorike, saj ni ravno pogosto, da prideš v neko kategorijo in takoj dominiraš.

"Če so po zmagi v Katarju nekateri še govorili, da sem imel srečo, pa sem na naslednjih nekaj tekmah pokazal, da sem kar konstanten. Proti koncu sezone pa človek začne razmišljati o naslovu in nisi vselej stoodstotno pri stvar, zato pride do nekaj več napak. Zadnje tri tekme pa so bile zagotovo najtežji del, zlasti v Assnu, kjer sem že imel možnost osvojiti naslov, se mi je povsem ponesrečilo," je dejal Gajser in dodal, da je že preko luže dokazal, da se je iz napak mogoče veliko naučiti.

Mladenič, ki na osemnajstih dirkah le dvakrat ni uspel priti na zmagovalni oder, pravi, da se je kljub dejstvu, da je novinec, dobro ujel s konkurenti, zlasti z osemkratnim svetovnim prvakom Antoniom Cairolijem, ki je zanj pravi športnik in legenda motokrosa. Lepo je sodeloval tudi s svojo ekipo, ki od njega ni zahtevala naslova svetovnega prvaka, je pa imel dovolj podpore.

Odklonil ponudbe iz ZDA

S prihodom iz ZDA sezone za Gajserja še ni konec, saj ga že v nedeljo čaka državno prvenstvo v Šentvidu pri Stični, nato pa nastop s slovensko reprezentanco v pokalu narodov in še nekaj dirk doma in v tujini. Kot je dejal, mu je zlasti na domačih tekmah vedno v veselje sodelovati, saj se tam vselej zbere veliko navijačev.

Tako njegov oče Bogomir Gajser kot Tim sam sta danes že napovedala, da prihodnjo sezono zagotovo ostaja v seriji svetovnega prvenstva, kjer bo skušal ubraniti naslov svetovnega prvaka. Čeprav so v ZDA že spraševali po slovenskem motokrosistu in ga vabilo vsaj za kakšno dirko ali dve, pa se je Gajser za zdaj odločil ponudbe odkloniti, saj bi bilo to zanj prenaporno.

Med elito prihaja prvak razreda MX2

Čeprav se niti letošnja sezona še ni končala, je že zdaj jasno, da bo v naslednji konkurenca v elitni kategoriji MXGP še bolj zaostrena, saj med drugim prihaja nizozemski zmagovalec svetovnega prvenstva v razredu MX2 Jeffrey Herlings. Gajser se tega veseli, saj bo tako po njegovem prvenstvo še bolj zanimivo, pri čemer ocenjuje, da bo vsaj 15 dirkačev, ki bodo sposobni odpeljati vrhunske vožnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.