Svet
53 ogledov

Ganljivo slovo ubiti ženi in materi njunega 17-mesečnega otroka

Poklon žrtvam terorističnih napadov EPA
Antoine Leiris je svoji ženi, ki je umrla v napadu na dvorano Bataclan, na Facebooku napisal ganljivo poslovilno pismo. V njem je napisal, kako bosta u njunim 17-mesečnim sinom premagala terorizem.

Obljubil ji je, da bo njunega 17-mesečnega sina vzgajal tako, da bo vesel in svoboden. Napadalcem pa je sporočil, da jim ne bo privoščil svojega sovraštva. 

Njegovo sporočilo so do danes zvečer delili že skoraj dvesto tisočkrat. 

Antoine Leiris | Avtor: Facebook Facebook
"V petek zvečer si vzel izjemno življenje, življenje ljubezni mojega življenja, matere mojega sina. Ampak ne bom te sovražil. Ne vem, kdo si in nočem vedeti, saj je tvoja duša mrtva. Če nas je bog, v imenu katerega si slepo ubijal, ustvaril po svoji podobi, potem je vsaka krogla, ki je zadela mojo ženo, naredila luknjo v njegovem srcu. 

Ne, ne bom ti privoščil svojega sovraštva, ki si ga želiš, ampak če na sovraštvo odgovorim z jezo, bom postal takšna žrtev nevednosti, kot si ti. Hočeš, da bi me bilo strah, da ne bi zaupal sodržavljanom, da bi žrtvoval svojo svobodo za varnost. Izgubil si. 

Danes zjutraj sem jo videl. Končno, po vseh nočeh in dnevih čakanja. Bila je prav tako lepa, kot v petek zvečer, ko je odšla, prav tako lepa kot pred dvanajstimi leti, ko sem se brezupno zaljubil vanjo. 

Seveda sem skrušen zaradi bolečine, to malo zmago ti priznam, toda bolečina bo minila. Vem, da bo vsak dan z nama in da se bova znova našla v raju svobodne ljubezni, do katere ti nimaš dostopa. 

Zdaj sva ostala sama, moj sin in jaz, ampak močnejša sva kot vsaka vojska tega sveta. Nimam več časa, da bi ga posvečal tebi, Melvil se prebuja. Le 17 mesecev ima. Jedel bo, kot ponavadi, potem se bova igrala, kot ponavadi, in vse živlenje te bo ta fantek ogrožal, ker bo vesel in svoboden. Tudi njegovega sovraštva ne boš imel.

Sporočilo v francoščini lahko preberete tukaj

Komentarjev 4
  • Papaja Popi 09:52 19.november 2015.

    OKO ZA OKO - ZOB ZA ZOB

  • Ferluci 09:49 19.november 2015.

    In zakaj ne? A tebi ljubosumje ne dopušča, da bi svoji boljši polovici privoščil malo samostojnosti? Pa saj po niku nisi musliman, lepo te prosim!

  • tecumseh_1975 09:24 19.november 2015.

    mati leto in pol starega otroka je ponoči očitno brez partnerja na koncertu Eagles of death. uf ja...