Avto
57 ogledov

Neurja: Garažne hiše so bile ponoči polne

garažna hiša
1/6
Anže Petkovšek
Potem, ko smo v sredo objavili novico, da bodo nekatere garažne hiše trgovskih centrov vozilom ponudile brezplačno zavetje, so k solidarnosti do voznikov pristopili še drugi trgovci. Garažne hiše so bile ponoči polne, kar dokazujejo tudi naše fotografije.

Vozniki, ki stanujejo v blokovskih naselij in tudi drugi, ki nimajo garaž, so lahko zaradi napovedanih vremenskih nevšečnosti ponoči brezplačno svoja vozila parkirali v številnih nakupovalnih središč.

Lani so z akcijo začeli v treh večjih nakupovalnih centrih, ljubljanskem Cityparku, celjskem Citycentru in mariborskem Europarku, letos pa so se jim pridružili tudi večji Mercatorjevi centri po Sloveniji in tudi Merkurjev center v Ljubljani.

"Lani je bil odziv odličen. Ljudje z veseljem izkoristijo to možnost," nam je povedala Klavdija Miklavžin Javornik, vodja marketinga v Cityparku Ljubljana, kjer je postala praksa, da voznikom v primeru vremenskih nevšečnosti tudi ponoči ponudijo streho nad glavo.

Vrata svoje garažne hiše ne odprejo le, ko vremenoslovci razglasijo rdeči alarm, pač pa redno spremljajo vremenske napovedi in se tovrstnih ukrepov poslužujejo tudi ob močnejšem vetru in slabšem vremenu. O tem javnost pravočasno obveščajo preko medijev in svoje Facebook spletne strani, veliko ljudi pa samih pokliče v informacijski center, ali bo garažna hiša ponoči odprta.

Velik odziv voznikov

Tudi v sredo zvečer in danes ponoči je bila parkirna hiša Cityparka napolnjena. "Preko noči smo zabeležili velik obisk, saj je bila skoraj polovica pokritih parkirnih mest zasedenih. V številkah to pomeni več kot 700 avtomobilov. Veseli smo velikega odziva obiskovalcev, ki so bili zadovoljni, ker jim nudimo brezplačno varovano parkiranje. Bomo pa možnost varnega zavetišča za jeklene konjičke ponudili tudi v prihodnje ob napovedi ekstremnih vremenskih razmer," pravi Mikavžin Javornikova.

Tanja Durin iz Mercatorja je dejala, da je bil odziv na akcijo velik: "V Ljubljani sta bili obe parkirišči, ki jih je Mercator čez noč odprl kot zatočišče v izjemnih primerih, polni, tako v Šiški kot na Šmartinki. Prav tako so bila vsa tri pokrita parkirišča v Mariboru polna, tako v garaži Mercator centra na Taboru in v parkirni hiši pri Mercator cash&carry ter na Primskovem." V Velenju je bila garaža že opoldne polna, prav tako v Celju, računajo, da se bo dopoldne stanje normaliziralo. Na Dolenjskem je bilo pokrito parkirišče Mercator centra Bršljin polno, podobno tudi v Domžalah, vse pa je dobro potekalo.

Nekateri na varno parkirali že čez dan

V Kranju na Pobrežju so vozniki napolnili pokrito parkirišče že podnevi in je zato parkirnega prostora že podnevi primanjkovalo. V prihodnje bo Mercator ob izjemnih primerih oziroma napovedih vremenskih ujm svoja pokrita parkirišča odprl prek noči in o tem obveščal prek medijev. Čez dan pa so parkirišča prvenstveno namenjena vsem, ki pridejo v trgovine po nakupih, poudarjajo.

Svoje pokrite površine za vozila so čez noč odprli tudi pri Merkurju. Vozniki so dodobra napolnili pokrito parkirišče v trgovskem centru Ljubljana – Vižmarje. Obljubili so, da bodo ob podobnih vremenskih razmerah vozilom spet ponudili zavetje, o čemer bodo vozniki obveščeni na družbenih omrežjih (Facebook, Twitter) oziroma prek informacij v medijih, kot je bil to primer v sredo.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 18:36 09.julij 2015.

    Banda , lastnica garažne hiše na Metelkovi , za nočno parkiranje od 17.00-5.45 stane11.50€ . Za 10m2 se pravi na dan 22€ kar znese na mesec 660 € , za to pa kurbe garažne lahko najamem 3 sobno v Centru ...prikaži veču LJ, ne pa en kurčevski boks , pri katerem izhodu še mimo nisem mogel od prve!!!!!!

  • vzev 14:00 09.julij 2015.

    Obvarovati streho hiše tako ali tako ne moreš. Če ti stolče vrtnine imaš za letos škodo, drugo leto pa tako nasadiš novo. Če ti stolče avto imaš pa ogromno škodo. Lahko imaš zavarovano toda avto ne bo nikdar več isti, ...prikaži več pa tudi če ga popraviš.

  • patrijarh 13:26 09.julij 2015.

    Ne moreš verjamet.Vse lohk stolče sam,da je AVTO cel.Hudo