Šport > Nogomet
26 ogledov

Garcia prevzel Romo: "Tu sem, da zmagujem"

Rudi Garcia Lille Bayern Liga prvakov trener EPA
Zdaj je tudi uradno − italijanskega prvoligaša AS Romo bo v naslednjih dveh sezonah vodil francoski trener Rudi Garcia, nekdanji strateg Lilla, ki je bivše moštvo Milenka Ačimovića med leti 2008 in 2013 popeljal do enega državnega in pokalnega naslova.

AS Roma je za nadaljevanje projekta ameriške prenove, ki je že odnesel Luisa EnriquejaZdeněka Zemana in "gasilca" Aurelia Andeazzolija, izbrala francoskega trenerja Rudija Garcio.

Nekdanji trener Saint-Étienna, Dijona, Le Mansa in nazadnje Lilla, s katerim je v sezoni 2010/11 osvojil zgodovinsko dvojno krono, je podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno. 

Lastnik kluba, bogati Američan italijanskih korenin James Pallotta, naj bi Garcii naložil nalogo, da nadaljuje z izročilom prejšnjih strategov − da zmaguje s spektakularnim nogometom, poroča italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport.

Uveljavil Hazarda in Cabaya

Garcia je pri Lillu uveljavil kar nekaj nogometašev, med njimi sta gotovo najvidnejša Eden Hazard (Chelsea) in Yohan Cabaye (Newcastle United), s klubom pa je nastopal tudi v Ligi prvakov.

"A.S. Roma S.p.A. sporoča, da je prišla do dogovora z Rudijem Garcio, ki bo odgovoren za treniranje prvega moštva," so na svoji spletni strani (www.asroma.it) sporočili pri rimskem prvoligašu. "Pogodba, ki bo trajala dve leti, bo uradna v naslednjih dneh."

"Najprej bi se spomnil na Lille, klub, ki je začel mojo profesionalno nogometno kariero kot igralec, in ki mi je dal tudi možnost, da zmagujem kot trener," je na novinarski konferenci dejal Garcia.

"Priznanje za francoske trenerje"

"Danes se odpira novo poglavje, ponosen sem, da sem Romin, da sem prišel v to veliko družino, v tem velikem klubu pa bom skušal osvajati trofeje. To je tudi priznanje za francoske trenerje. Moja filozofija je napadalna igra, ampak ne pozabljam, da je potrebna tudi faza obrambe."

Garcio je pri klubu pozdravil tudi Pallotta, ki je dejal, da se novi trener sklada s filozofijo Rome, ki jo v nekaj letih čaka tudi selitev na nov stadion na jugu mesta.

"Navdušeni smo in verjamemo v to, da je Rudi Garcia pravi trener za AS Romo," je dejal predsednik rumeno-rdečih. "Je dokazan zmagovalec z izjemno nogometno miselnostjo, za katerega verjamemo, da se perfektno sklada z našo vizijo prihodnosti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.