Šport > Nogomet
10 ogledov

Bale izgubljen za tekmo z Romo?

gareth bale EPA
Gareth Bale bo zaradi poškodbe mečne mišice bržkone moral izpustiti prvo tekmo osmine finala Lige prvakov, na kateri se bo Real Madrid pomeril z AS Romo.

Najdražji nogometaš vseh časov je po poročanju španskih medijev obnovil poškodbo mečne mišice, zato bo okreval dlje, kot so sprva napovedovali.

Bale se je poškodoval 17. januarja na ligaški tekmi s Sporting Gijónom, ki jo je Real dobil z izidom 5:1. Valižana je na začetku drugega polčasa zamenjal Jesé.
Za Bala je bila to že šesta poškodba mečne mišice, okrevanje pa naj bi trajalo tri tedne. Nogometaš je v klubski bazi Valdebebas pridno treniral za čim hitrejši povratek, pri tem pa naj bi obnovil svojo poškodbo, kar bo še podaljšalo agonijo trenerja Zinedina Zidana.

Balova poškodba je prišla v najbolj neprimernem trenutku, saj je nogometaš končno ujel pravo formo. Vpisal se je med strelce na tekmi Valencio, Deportivom (hat-trick) in Sportingom, preden mu je zdravje še enkrat več preprečilo nadaljevanje uspešnega niza.

Njegova statistika 13. golov in 11. podaj na 17. tekmah zgovorno priča o tem, kako uspešen bi bil, če ga ne bi pestile zdravstvene težave.

Pester urnik

Galaktiki imajo pred seboj izjemno zahteven del sezone. V soboto na Santiago Bernabéuu prihaja Athletic Bilbao, nato sledi tekma Lige prvakov z velikanom italijanskega nogometa. Pred mestnim derbijem z Atlético Madridom (27. februar) bodo Zidanovi varovanci gostovali v Málagi.

Real se trenutno nahaja na tretjem mestu ligaške lestvice in ima točko zaostanka za Atléticom ter štiri za Barcelono. Katalonci imajo na svojem računu tekmo manj od obeh zasledovalcev iz Madrida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.