Avto
27 ogledov

Garmin po novem na 10 metrov prikaže zastoje

Garmin zemljevid traffic live Garmin
Tehnologijo spremljanja prometa v živo Garmin sicer v nekaterih državah uporablja že od lanskega leta, sedaj pa jo je razširil na skupno 35 držav sveta, med njimi je tudi Slovenija.

Garmin je na nekaterih svojih GPS napravah pričel zagotavljati storitev spremljanja prometa v živo, kar pomeni, da so imetniki v vsakem trenutku tudi na slovenskih cestah grafično obveščeni, kje prihaja do težav.

Tehnologija TPEG deluje s pomočjo uporabnikov SmartPhoneLinka, brezplačne aplikacije za pametne telefone, ki navigaciji sproti prenaša informacije, kaj se dogaja v prometu. "Za razliko od TMC servisa, nov TPEG prometni standard ne ponuja samo pravo informacijo v živo ampak tudi pametno poda to informacijo z lokacijsko natančnostjo 10 metrov," pojasnjujejo pri slovenskemu predstavniku za Garmin. 

Tudi hitrost premikanja zastoja je ena od pomembnih informacij vozniku. Z osveževanjem podatkov na 1 minuto je voznik na tekočem s prometnimi razmerami. Prav tako naprava izračuna alternativno pot, voznik sam pa se na koncu na podlagi ure prihoda odloči, ali se splača slediti predlogu.

Lastniki so lahko brez skrbi, da bi jih konec meseca zaradi prenosa podatkov čakal velikanski račun, saj gre za razmeroma zelo majhen prenos paketov podatkov. 

Slovenija je pokrita v celoti. Da bo promet v živo deloval, je potrebno imeti navigacijo tipa nüvi 2*** ali 3***, celoten seznam delujočih naprav pa je na voljo na spletni strani proizvajalca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.