Šport
22 ogledov

Krstni nastop za v zgodovino

garret sparks toronto maple leafs Profimedias
V ligi NHL so ponoči odigrali štiri tekme, na dveh sta se izkazala vratarja, čuvaj mreže Toronta Garret Sparks in vratar Anaheima John Gibson, saj sta povsem hermetično zaprla vrata in nista v svojo mrežo spustila niti enega zadetka.

Toronto Maple Leafs so s pomočjo vratarja Sparkaa s 3:0 ugnali Edmonton Oilers, moštvo Anaheim Ducks pa je bilo na krilih Gibsonovih obramb s 4:0 boljše od Vancouver Canucks.

"Tukaj so igrali hokej že veliko pred mano, zato se mi zdi moj dosežek kar v redu," je po tekmi dejal 22-letni Sparks, ki je s tem dosežkom postal prvi vratar ekipe Maple Leafs, ki je v svojem krstnem nastopu za ekipo ostal nepremagan. Sparks, ki sta ga na tribuni spremljala tudi starša, je zbral 24 obramb.

"Odlično za fanta. Življenje se vedno vrti okrog priložnosti in kako jih zagrabiš, očitno ima veliko samozavesti. Dobro je igral, prišli smo do zmage," je po tekmi dejal trener Toronta Mike Babcock.

Pri Anaheimu se je izkazal Gibson, ki je v svojem tretjem shutoutu v karieri zbral 25 obramb. Gole za gostitelje so prispevali Shawn Horcoff, Rickard Rakell, Jakob Silfverberg in Corey Perry, Anaheim pa je zmagal šele na drugi tekmi v zadnjih petih.

"Mislim, da sem res dobro odigral proti Chicagu. Prejšnje dni nismo dobro igrali, a smo se danes zbrali, se pred tekmo pogovorili in uspeli zaigrati kot moštvo ter zmagati," pa je po tekmi dejal strelec prvega zadetka Horcoff.

Vratar Vancouvra Ryan Miller je ustavil 25 strelov, njegova ekipa pa prvič v tej sezoni ni dosegla gola. "Mislim, da so Horcoff, Cogliano in Hagelin opravili odlično delo skozi vso tekmo," pa je po tekmi dejal trener Anaheima Bruce Boudreau, ki je bil nadvse zadovoljen tudi z obrambo: "Takšne tekme letos še nismo odigrali, zato je bilo zadnjih pet minut nekoliko lažje dihati."

Na sporedu sta bili še dve tekmi, hokejisti New York Islanders so sicer s 5:3 premagali Colorado Avalanche, ekipa New York Rangers je s 4:3 slavila zmago nad ekipo Carolina Hurricanes.

V noči na sredo bosta zaigrala slovenski as Anže Kopitar in njegovo moštvo Los Angeles Kings, ki bo v derbiju pacifiške skupine v vlogi vodilne ekipe divizije gostilo Vancouver.

Liga NHL, izidi:

New York Islanders : Colorado Avalanche 5:3
New York Rangers : Carolina Hurricanes 4:3
Toronto Maple Leafs : Edmonton Oilers 3:0
Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 4:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.