Slovenija
51 ogledov

Gasilce pri Črnem Kalu čaka še ena noč bedenja

reševalna vaja Anže Petkovšek
Gasilci so uspeli omejiti požar na območju Črnega Kala in čeprav se pojavljajo posamezna žarišča, ki jih je treba dodatno zalivati, so razmere pod nadzorom, je pojasnil vodja intervencije Denis Slavec. Gasilci bodo sicer na terenu ostali tudi ponoči in z intenzivnim gašenjem nadaljevali še v torek.

Ponoči bo stanje na terenu spremljalo okoli 70 gasilcev, v torek pa jih bo na terenu okoli 200. Slavec je ob tem ocenil, da bi v torek tudi ob pomoči Slovenske vojske morali zadevo obvladati.

"Pred nami je noč, ko upam, da se stvari ne bodo poslabšale," je dodal in izrazil upanje, da se požari, ki so trenutno pod nadzorom, ne bodo ponovno razširili.

Razmere se sicer počasi umirjajo, saj so ponovno vzpostavili železniški tovorni promet na relaciji Divača-Koper, tudi burja, ki je v nedeljo prispevala k širjenju požara, se umirja.

Požarišče si bo v kratkem ogledal tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ki naj bi dal tudi izjavo za medije.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 19:10 09.avgust 2016.

    Vprašam g.Cerarja in njegovo inteligenco ; Kako je možno ,da ima zaposlene uslužbence ,ki že nekaj let niso v stanju ugotoviti požigalcev na vedno enakem terenu ? Ali se norčujete iz davkoplačevalcev oziroma skrivate kršitelje? SODBA V IMENU LJUDSTVA ! Kaj je to ?