Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Gasilcem končno uspelo pogasiti požar

Požar v Maribor Bralka
Gasilci so minulo noč v veliki meri uspeli pogasiti požar v obratu mariborskega podjetja Gorenje Surovina.

"Včeraj okoli polnoči nam je uspelo pogasiti požar v preostanku največje hale, na deponiji pa še vedno tli, zato moramo poskrbeti, da se požar ne bi znova razširil," je danes povedal direktor podjetja Jure Fišer.

Kot smo poročali v nedeljo, je požar izbruhnil v hali za predelavo odpadkov na Teznu v nedeljo okoli 13. ure, kasneje pa se je razširil na bližnjo deponijo. Minulo noč je bilo na območju še vedno dejavnih okoli 20 gasilcev, ki so se borili s trdovratnim ognjem. Dima z območja požara davi ni bilo več videti.

Začela se bo kriminalistična preiskava

Če bodo razmere na terenu dopuščale, se bo danes po Fišerjevih besedah začela kriminalistična preiskava, ki bo skušala razjasniti, zakaj je zagorelo. Kriminalisti zaradi previsokih temperatur in dima v prejšnjih dneh niso mogli pristopiti na pogorišče.

Vzrok požara še ni znan. Kot je v ponedeljek povedal vodja občinske službe za zaščito in reševanje Slobodan Stojanović, domnevajo, da je začelo goreti na strehi hale s sončno elektrarno, nato pa se je ogenj razširil nižje v poslopje. V požaru se je porušila strešna konstrukcija in uničila obrat za razgradnjo električne in elektronske opreme ter skladišče za embalažni odpad, ki se uporablja pri alternativnem gorivu.

Še vedno ni znan obseg škode. Po Fišerjevih ocenah je velika, a naj ne bi usodno vplivala na prihodnost podjetja s skupno 330 zaposlenimi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.