Magazin > VIP
72 ogledov

Gasilcem ukradli 20 tisočakov!

Scena 17.06.13, modrijani, foto: promocijsko gradivo promocijsko gradivo
Zaradi kraje so se odpovedali honorarju. "Ne vemo, kako naj se Modrijanom zahvalimo,“ je povedal predsednik društva Zadobrova, Sneberje, Novo polje.

Kot smo včeraj poročali, so gasilcem PGD Zadobrova, Sneberje, Novo polje ukradli izkupiček gasilske veselice, ki je potekala pretekli petek, 12. junija. Gasilci so se Modrijani, ki so zabavali goste veselice, tako zasmilili, da so se odpovedali honorarju, pokrili pa bodo tudi vse stroške, povezane s tehnično ekipo in ozvočenjem.

Predsednik društva PGD Zadobrova, Sneberje, Novo polje Jože Janež je za Žurnal24 povedal, da so nepridipravi ukradli dobrih 20 tisoč evrov. Kar pa je še huje, neznanci so, da bi prišli do denarja, napadli celo gasilca. "Denar je bil skrit v nekem prostoru, kamor so vdrli in napadli gasilca, ki je izkupiček varoval. Z njim je na srečo vse v redu. Je pa pretresen,“ je izjavil Janež in dodal, da je žrtev takoj poklicala policijo.

Ta bo z iskanjem malopridnežev imela polne roke dela, saj je bila v sobi tema, zato gasilec ne ve, koliko oseb ga je napadlo. "Lahko, da sta bila dva ali trije. Bila je tema, da se ne bi videlo, kaj je v prostoru,“ pravi Janež, ki sumi, da so roparji ves dan pozorno spremljali, kako na veselici potekajo zadeve in jim sledili do omenjenega prostora.

Gasilci so sedaj več kot 10 tisoč evrov v minusu. "Prodano je bilo ogromno pijače in hrane. Na nas je padlo veliko stroškov, od sanitarij do oglaševanja. Ogromen znesek. Lepa gesta Modrijanov nam je v veliko pomoč, saj bi bili sicer še v večjem minusu. Presenečeni in hvaležni smo, da so se tako odločili. Ne vemo, kako naj se jim zahvalimo,“ je še dodal Janež.

Na odgovore policije še čakamo.

Komentarjev 5
  • allstarr111 21:48 16.junij 2015.

    Ma eni ste pa res vredni svojih nickov.GASILCI so zakon, nesebično ti bojo priskočili na pomoč v vsakem primeru, in ne natolcevat da so karkoli imeli prste vmes, ne rečem da lahko kdo od njih je imel kaj ...prikaži več zraven, ampak to so ljudje ki pomagajo v nesreči. IN ves izkupiček bi verjetno šel ikamor drugam kot v opremo in seveda poplačilo stroškov ki jih ni malo.Jest jim predlagam da naredijo ŠE eno veselico in verjamem da bo odziv še večji kot je bil sedaj, in zbirajo še dodatno pač kdo daruje, da se pokrije ta minus.In tudi verjamem da bo zadeva uspela, + verjamem da bi Modrijani igrali celo za pol cene v tem primeru če ne celo samo za stroške. Tko da takoj začet z organizacijo, ni druge, naj se policija pozabava s tem problemom, ker verjamem da jih bodo tudi dobili in to v kratkem, mislm da se jim že tudi svita kdo je zadevo izpeljal.

  • izRODEk 21:34 16.junij 2015.

    Te veselice pod pretvezo humanitarnosti so leglo neobdavčene gotovine. Če priznajo, da so jim ukradli 20k€, je od tega potrebno odvesti davek, tako, kot to počnejo vsi drugi.

  • 4krogci 19:44 16.junij 2015.

    pa še ena računica: pobral so jim cirka 20 000€ in sedaj so približno 10 000€ (sepravi 10 000€ so mel sponzorskega denarja ampak to ni bitno) če bi modrijani vseeno vzel denar bi bli na pozitivni 0€ .... res ...prikaži več res dobro so zbiral dnar z to veselico ja hahahha