Slovenija
106 ogledov

Gasilci iz intervencije v Kemisu pri zdravniku

Kemis Anže Petkovšek
Gasilci, ki so sodelovali pri gašenju požara v Kemisu, začenjajo usmerjene zdravniške preglede na Inštitutu za medicino dela, prometa in športa UKC Ljubljana.

Vodja inštituta Metoda Dodič Fikfak je pojasnila, da jih bodo dnevno lahko pregledali največ dvanajst, ugotovitve pa bodo lahko komentirali, ko bodo pregledali vse prijavljene. 

Pregledani bodo gasilci, ki so v noči s 15. na 16. maj sodelovali v intervenciji gašenja požara v Kemisu. Za preglede so se dogovorili v vrhniški civilni zaščiti.

Po besedah glavne sestre Zdravstvenega doma Vrhnika in članice vrhniške civilne zaščite za področje zdravstva Špele Rot je zadeve prevzela v svoje roke gasilska zveza in o tej možnosti obvestila poveljnike vseh enot, ki so sodelovale v intervenciji. "Tisti gasilec, ki bo želel, se bo lahko prijavil in bo napoten na preglede. Ne bo šlo za enkratne preglede, ampak za spremljanje skozi daljši čas," je pojasnila. Koliko gasilcev se je prijavilo, še ni znano.

Gasilcem bodo opravili celovite klinične preglede, med drugim jim bodo opravili spirometrijo (test pljučne funkcije) in jetrne teste. Kot je zagotovila Rotova, bodo vsakega posameznika obravnavali individualno in se o potrebnih nadaljnjih preiskavah odločali glede na ugotovitve. Rezultate bo dobil vsak gasilec sam, računajo tudi na skupno poročilo o ugotovitvah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.