Slovenija
35 ogledov

Gasilci po požaru oživljali mačka

Požar v Bohovi
1/6
GB Maribor in PGD Bohova
Mariborski gasilci so v nedeljo posredovali v požaru v Bohovi. Med preiskovanjem objekta so v prvem nadstropju našli negibno mačko in ker je še kazala znake življenja so jo oživljali s kisikom in masažo srca.

Mariborski gasilci so v nedeljo okoli 14. ure posredovali v Bohovi, občina Hoče - Slivnica, kjer je zagorelo v prtličju v kurilnici stanovanjske hiše. 

"Ob prijavi smo dobili informacijo, da se v objektu nahaja še ena oseba," so zapisali na spletni strani Gasilske brigade Maribor. "Pred našim prihodom se je oseba uspela rešiti preko balkona v prvem nadstropju na prosto."

Požar so skupaj s kolegi iz PGD Bogova, PGD Hoče in PGD Hotinja omejili in pogasili, ter prezračili prostore.

Kljub pomoči je muca poginila

"Kljub informaciji, da se v objektu ne nahaja več nobena oseba je več ekip sočasno z gašenjem izvajalo tudi temeljito preiskovanje objekta in v prvem nadstropju v kuhinji našla negibno mačko," so povedali po posredovanju. "Ekipa je mačko nemudoma iznesla iz močno zadimljenega prostora na balkon in presenečeno ugotovila, da še kaže znake življenja.

Na balkonu so ji preko maske dovajali kisik, a kmalu se ji je dihanje in bitje srca zaustavilo. "Ker se kar tako nismo hoteli predati, smo nadaljevali z oživljanjem in pričeli z nežno masažo srca," so sporočili iz GBM. "Kljub našim željam in naporom mačke žal nismo mogli več oživeti in je tako umrla na samem kraju."

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.