Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Gasilci podtaknili požar, ker so želeli gasiti

vžigalnik Shutterstock
Lendavski policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so preiskali požig vinske kleti v Lendavskih goricah. Dejanja so osumljene štiri osebe, trije od osumljencev pa so pripadniki prostovoljnega gasilskega društva, ki so kaznivo dejanje storili zaradi želje po interveniranju.

Lendavski policisti so požar v Lendavskih goricah, v katerem je v celoti zgorela starejša vinska klet, obravnavali 21. julija.

Policisti in kriminalisti so v preiskavi ugotovili, da sta dejanja osumljena dva mlajša moška in ženska, stari od 20 do 30 let, ki so požar podtaknili zaradi želje po interveniranju oziroma gašenju požara. Pri dejanju je sodeloval tudi mladoletnik, sicer državljan Madžarske, so navedli na Policijski upravi (PU) Murska Sobota. Škoda je ocenjena na pet tisoč evrov.

Preiskava je pokazala, da so osumljenci z vnetljivo snovjo podtaknili požar v vinski kleti, nato pa je eden od njih o požaru obvestil center za obveščanje. Ker so vsi trije polnoletni osumljenci prostovoljni gasilci, so v nadaljevanju sodelovali pri gašenju, so navedli na PU Murska Sobota.

Pri preiskovanju požiga so policisti ugotovili tudi to, da so požigalci pred požigom vinske kleti vnetljivo sredstvo preizkusili na njivi s pšenico v Gornjem Lakošu, kjer je zgorel del pridelka.

Policisti bodo vse štiri osumljence kazensko ovadili.

Komentarjev 2
  • stela 15:00 03.avgust 2012.

    O pišuka....to je pa tko kot tale izjava enga mladga gasilca: " želim si veliko požarov, da bom lahko pomagal ljudem".....:)

  • Lavdan 14:56 03.avgust 2012.

    Banda pokvarjena. Kaj bi šele bilo, če bi bilo njihovo delo plačano.