Slovenija > Črna kronika
41 ogledov

Veseljaki metali pirotehniko, gasilci gasili

Gasilec Anže Petkovšek
Gasilci so imeli nočno delo, saj so morali v Kranju gasiti požar, ki so ga najverjetneje povzročila pirotehnična sredstva.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje so kranjski poklicni gasilci malce pred polnočjo oddrveli k gozdu v Stražišču pri Kranju, kjer je zagorelo okoli deset kvadratnih metrov rastja. 

Gasilci so ugotovili, da je zagorelo zaradi metanja pirotehničnih sredstev. 

Lahko le poklja, pa še to po 26. decembru

Od petka je po zakonu poleg svetlobnih pirotehničnih sredstev, katerih prodaja je pod določenimi pogoji dovoljena vse leto, dodatno dovoljena tudi prodaja nekaterih pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok. Vendar gre le za manjše petarde, kamor po klasifikacijah policije denimo sodijo tortne fontane, čudežne svečke, pasje bombice, pokajoče kroglice in podobno. 

Uporaba te vrste pirotehnike, katere glavni učinek je pok, je sicer dovoljena le med 26. decembrom in 1. januarjem. Močnejše petarde 2. in 3. kategorije so povsem prepovedane.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.