Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Gasilci rešili podhlajenega kanuista

Zlatoličje Fotosmedija
61-letnega Mariborčana so morali gasilci reševati iz Drave, potem ko se je s kanujem podal v kanal reke Drave.

Mariborski gasilci so iz reke Drave morali reševati 61-letnega Mariborčana, ki se je s kanujem podal na vožnjo na delu reke, kjer je plovba prepovedana. Reševalna akcija se je odvila 22. avgusta v pozno popoldanskih urah. Moški je s kanujem veslal po Dravi pod dvoetažnim mostom v Melju in nato po jezu v smeri zapornic, kjer se voda steka v kanal reke Drave za hidroelektrarno Zlatoličje. K sreči je njegovo početje opazil ribič in obvestil policijo. 

V tem delu reke je namreč plovba prepovedana in življenjsko nevarna zaradi močnih tokov. Posredovati so morali gasilci, ki so podhlajenega in izčrpanega kanuista potegnili iz vode. Zaradi kršenja zakona o plovbah po celinskih vodah, mu bodo izdali plačilni nalog.

Policija ob tem opozarja na nevarnosti takšnega početja. V poletnih dneg so namreč zaznali več ljudi, ki z raznimi plovili vozijo po delih Drave, kjer plovba ni dovoljena. Ne le to. Plovba je na omenjenih odsekih življenjsko nevarna zaradi močnih tokov, vrtincev in pa tudi zaradi možnosti trčenja v nižjoetažo dvoetažnega mostu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.